Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2007:BB2795

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
27-08-2007
Datum publicatie
04-09-2007
Zaaknummer
10/711039-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Verdachte heeft diverse vuurwapens, waaronder een automatisch wapen, een ingekort hagelgeweer en een pistool met bijbehorende munitie in zijn woning voorhanden gehad. Tevens heeft verdachte een geluiddemper en 3 lawinepijlen die waren omwikkeld met scherpe voorwerpen in zijn woning voorhanden gehad.

Verweer dat geen dringende noodzaak bestond om op basis van artikel 49 Wet wapens en munitie met een arrestatieteam de woning van verdachte binnen te stappen wordt verworpen. Naast de op 17 maart 2007 bij de CIE binnengekomen informatie dat verdachte de beschikking heeft over één of meer automatische wapens, was ten aanzien van verdachte bij de politie bekend dat hij eerder is veroordeeld ten aanzien van geweldsdelicten en wapenbezit en was er tevens een recente melding in het politiesysteem HKS dat messen bij verdachte in zijn woning zijn aangetroffen. Gelet op deze feiten en omstandigheden heeft de officier van justitie mogen besluiten dat ten aanzien van verdachte een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit bestond, en voorts dat redelijkerwijs vermoed kon worden dat wapens en/of munitie bij verdachte in zijn woning aanwezig zouden zijn, zodat zowel de aanhouding van verdachte alsmede de doorzoeking van zijn woning op rechtmatige wijze zijn geschied. Voorts, de arrestatie van verdachte door een arrestatieteam is niet onredelijk, nu het vermoeden bestond dat verdachte de beschikking had over een automatisch vuurwapen.

Wetsverwijzingen
Wet wapens en munitie 26
Wet wapens en munitie 13
Wet wapens en munitie 31
Wet wapens en munitie 55
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Verdachte heeft diverse vuurwapens, waaronder een automatisch wapen, een ingekort hagelgeweer en een pistool met bijbehorende munitie in zijn woning voorhanden gehad, waarvan hij het automatische wapen en het pistool bovendien heeft overgedragen aan zijn buurman.

Tevens heeft verdachte een geluiddemper en 3 lawinepijlen die waren omwikkeld met scherpe voorwerpen in zijn woning voorhanden gehad.

Verweer dat geen dringende noodzaak bestond om op basis van artikel 49 Wet wapens en munitie met een arrestatieteam de woning van verdachte binnen te stappen verworpen.

Naast de op 17 maart 2007 bij de CIE binnengekomen informatie dat verdachte de beschikking heeft over één of meer automatische wapens, was ten aanzien van verdachte bij de politie bekend dat hij eerder is veroordeeld ten aanzien van geweldsdelicten en wapenbezit en was er tevens een recente melding in het politiesysteem HKS dat messen bij verdachte in zijn woning zijn aangetroffen. Gelet op deze feiten en omstandigheden heeft de officier van justitie mogen besluiten dat ten aanzien van verdachte een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit bestond, en voorts dat redelijkerwijs vermoed kon worden dat wapens en/of munitie bij verdachte in zijn woning aanwezig zouden zijn, zodat zowel de aanhouding van verdachte alsmede de doorzoeking van zijn woning op rechtmatige wijze zijn geschied.

De arrestatie van verdachte door een arrestatieteam is niet onredelijk, nu het vermoeden bestond dat verdachte de beschikking had over een automatisch vuurwapen.