Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROE:2007:BA1370

Instantie
Rechtbank Roermond
Datum uitspraak
14-03-2007
Datum publicatie
23-03-2007
Zaaknummer
parketnummer 04/850189-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Horen betrokkenen door rechter-commissaris bij schorsing bewaring minderjarige.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ROERMOND

B E S C H I K K I N G

In de zaak tegen de verdachte:

parketnummer : 04/850189-07,

naam : [achternaam], [voornaam],

geboortedatum : [geboortedatum],

wonende : [adres] te [woonplaats]

heeft de officier van justitie in het arrondissement Roermond op 12 maart 2007 hoger beroep ingesteld tegen het bevel van de rechter-commissaris tot schorsing van de inbewaringstelling van 9 maart 2007.

De rechtbank heeft op 14 maart 2007 gehoord:

de officier van justitie;

de verdachte en zijn advocaat;

de ouders en tante van verdachte;

De rechtbank heeft kennisgenomen van de processtukken.

De rechter-commissaris heeft op 2 maart 2007 de bewaring van verdachte bevolen en vervolgens op 9 maart 2007 onder het stellen van voorwaarden de bewaring geschorst.

De officier van justitie is opgekomen tegen de beslissing van de rechter-commissaris en vordert dat de rechtbank het beroep tegen de schorsing gegrond zal verklaren en dat zij de verdachte opnieuw in hechtenis zal nemen.

De rechtbank overweegt hieromtrent dat de wet de rechter-commissaris toestaat tot schorsing van de bewaring over te gaan ook zonder dat hij voorafgaand aan die beslissing gelegenheid tot overleg heeft geboden aan de direct betrokkenen.

De rechtbank is echter van oordeel dat het bieden van deze gelegenheid behoort tot de uitgangspunten van het jeugdrecht.

Nu niet is gebleken dat het voor de rechter-commissaris onmogelijk is geweest die gelegenheid aan alle direct betrokkenen te bieden, zal de rechtbank de beslissing van de rechter-commissaris vernietigen.

Toegepaste artikelen:

Artikel 65, 66, 67, 67a en 78 van het Wetboek van Strafvordering.

De rechtbank:

verklaart het beroep van de officier van justitie tegen de beslissing van de rechter-commissaris van 9 maart 2007 tot schorsing van de voorlopige hechtenis van verdachte gegrond en

vernietigt deze beslissing van de rechter-commissaris.

Dit bevel (lees: Deze beschikking) is gegeven te Roermond op 14 maart 2007 door mrs. J.A.G.F. Custers, R.H.A.M. Beaumont, J.J.M. Wassenberg, kinderrechters, bijgestaan door F.S. Kasiem als griffier.

De officier van justitie gelast de tenuitvoerlegging van vorenstaande beschikking en brengt deze ter kennis van verdachte.

Roermond, 14 maart 2007,

De officier van justitie,