Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROE:2005:AV1886

Instantie
Rechtbank Roermond
Datum uitspraak
28-12-2005
Datum publicatie
16-02-2006
Zaaknummer
70043 / FT-RK 05-634
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Onvoldoende feiten en omstandigheden zijn gesteld of gebleken die aannemelijk maken dat verweerder in de toestand verkeert dat hij is opgehouden met betalen; verzoek tot faillietverklaring afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ROERMOND

Sector Civielrecht

Rekestnummer: 70043/FT-RK 05.634.

Binnenkomst verzoekschrift d.d.: 13 oktober 2005.

B E S C H I K K I N G

Bij verzoekschrift heeft INALFA MASTERTOOLS B.V. gevestigd te Venray,

hierna te noemen verzoeker,

advocaat: mr. A.E.M. Bierens,

procureur mr. M.J. Bisscheroux,

de rechtbank verzocht in staat van faillissement te verklaren:

MIGHTY PRODUCTS B.V.,

hierna te noemen verweerder

De heer [K.] bijgestaan door zijn advocaat mr. P. Langbroek zijn op 28 december 2005 door de rechtbank gehoord. Daarvan zijn schriftelijke aantekeningen bijgehouden. Namens verzoeker was niemand verschenen. Per fax van 27 december 2005 is namens verzoeker zonder enige toelichting aanhouding voor de duur van twee weken verzocht. Verweerder heeft evenwel een brief van

mr. A.E.M. Bierens van 21 december 2005 overgelegd waarin hij meedeelt dat de behandeling van het verzoek is bepaald op 28 december 2005. Voorts dat als hij uiterlijk 23 december 2005 geen betaling heeft ontvangen, bij de faillissementsaanvraag zal worden gepersisteerd. Verweerder heeft ter zitting aangeven dat hij behandeling van het verzoek wenste. Gelet op de inhoud van voornoemd schrijven van

mr. A.E.M. Bierens is het schriftelijk verzoek tot aanhouding geweigerd en is de zaak behandeld.

Doordat verzoeker niet is verschenen, is niet bij het verzoek gepersisteerd en is het niet nader toegelicht. Verweerder heeft gesteld dat het verzoek dient te worden afgewezen. Nu onvoldoende feiten en omstandigheden zijn gesteld of gebleken die aannemelijk maken dat verweerder in de toestand verkeert dat hij is opgehouden met betalen, zal het verzoek worden afgewezen. Verzoeker zal tot betaling van de proceskosten van verweerder worden veroordeeld, welke kosten worden vastgesteld op één punt van het liquidatietarief (voor zaken van onbepaalde waarde).

B E S L I S S I N G:

De rechtbank:

Wijst het verzoek tot faillietverklaring af.

Veroordeelt verzoeker tot betaling in de proceskosten van verweerder, welke kosten tot op heden worden gesteld op € 452,-.

Deze beschikking is gegeven op 28 december 2005 door mr. H.H. Dethmers, rechter, in tegenwoordigheid van de griffier.