Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROE:2003:AN8747

Instantie
Rechtbank Roermond
Datum uitspraak
05-03-2003
Datum publicatie
08-08-2006
Zaaknummer
54140/FT-RK 03.56
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Toelating afgewezen omdat er géén regeling is getroffen met CJIB.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rekestnummer: 54140/FT-RK 03.56

Uitspraakdatum: 5 maart 2003

Rechtbank Roermond

U, wonende te

Wambacherhof 59

Verzoekster

Verzoekster heeft op 7 februari 2003 een verzoekschrift met bijlagen ingediend tot toepassing van de schuldsaneringsregeling. De mondelinge behandeling ervan vond plaats op 5 maart 2003.

Het verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling wordt om de volgende reden afgewezen.

De rechtbank stelt vast dat een groot aantal openstaande schulden boetes betreft, die aan het CJIB moeten worden voldaan. Naar zeggen van verzoekster staan deze boetes al meerdere jaren open. De rechtbank stelt vast dat verzoekster ten aanzien van het ontstaan en onbetaald laten van deze schulden als niet te goeder trouw kan worden aangemerkt.

Met betrekking tot boetes merkt de rechtbank tevens op dat deze niet door de schuldsaneringsregeling ‘gesaneerd’ kunnen worden. Dat houdt in dat het CJIB, ondanks het bestaan van een schuldsaneringsregeling, niet zal nalaten om openstaande boetes volledig te incasseren en bij niet betaling de vervangende hechtenis ten uitvoer ten brengen. Aangezien in de schuldsaneringsregeling het CJIB geen bijzondere positie heeft en derhalve bevoordeling van deze schuldeiser (door betaling met voorrang) niet is toegestaan, zal het welhaast onvermijdelijk zijn dat boetes alleen kunnen worden voldaan door het uitzitten van de vervangende hechtenis.

De rechtbank is van oordeel dat een regeling met betrekking tot boetes tot de eigen verantwoordelijkheid behoort van verzoekster. Aan verzoekster is geadviseerd om met het CJIB of met de officier van justitie contact op te nemen ten einde duidelijkheid te verkrijgen voor welk deel de vervangende hechtenis moet worden ondergaan en welk deel het CJIB bereid is om als ''gewone'' schuld in de schuldsaneringsregeling te laten behandelen. Zodra die duidelijkheid er is en verzoekster een eventueel vervangende hechtenis heeft afgerond, kan opnieuw voor de overige schulden een verzoek tot schuldsanering worden ingediend

Beslissing

De rechtbank:

- wijst het verzoek af;

Dit vonnis is gwezen door mr. H.H. Dethmers en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 5 maart 2003 in tegenwoordigheid van de griffier.