Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROE:2000:AF0328

Instantie
Rechtbank Roermond
Datum uitspraak
21-12-2000
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
ROE0110000688
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Gebleken is dat verzoekster geen benul heeft wat de schuldsanering inhoudt. Zij verklaarde verslaafd te zijn aan slaap- en kalmeringsmiddelen. Deze feiten en omstandigheden zijn aanleiding om het verzoek af te wijzen. Er bestaat gegronde vrees dat verzoekster haar verplichtingen niet zal nakomen, omdat zij ze niet begrijpt of omdat zij vanwege haar persoonlijke problematiek de discipline zal missen om zich eraan te houden. De mogelijkheid van onderbewindstelling ex artikel 1:431 BW biedt wellicht een passender en meer structurele oplossing voor de (financiële) problemen van verzoekster.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Arrondissementsrechtbank te Roermond

X. geboren op ...

wonende te P.

Verzoekster heeft op 18 december 2000 een verzoekschrift met bijlagen ingediend tot toepassing van de schuldsaneringsregeling.

Op 20 december 2000 heeft de behandeling van het verzoekschrift plaatsgevonden. Van die behandeling zijn door de griffier aantekeningen bijgehouden.

Tijdens die behandeling bleek dat verzoekster geen benul heeft wat de schuldsanering inhoudt. Zij verklaarde verslaafd te zijn aan slaap- en kalmeringsmiddelen. De zich in het dossier bevindende telefoonnotitie van 18 december 2000 vormt daarvan de bevestiging.

Voornoemde feiten en omstandigheden voeren de rechtbank tot afwijzing van het verzoek. Er bestaat gegronde vrees dat verzoekster haar verplichtingen niet zal nakomen, omdat zij ze niet begrijpt of omdat zij vanwege haar persoonlijke problematiek de discipline zal missen om zich eraan te houden. De mogelijkheid van onderbewindstelling (artikel 431 van boek 1 Burgerlijke Wetboek) biedt wellicht een passender en meer structurele oplossing voor de (financiële) problemen van verzoekster. Binnen dat kader lijkt toepassing van schuldsanering kansrijk.

Het verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling dient derhalve te worden afgewezen.

Beslissing

De rechtbank:

wijst het verzoek af.

Dit vonnis is gewezen door mr. H.H. Dethmers en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 21 december 2000 in tegenwoordigheid van de griffier.