Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBOVE:2021:1031

Instantie
Rechtbank Overijssel
Datum uitspraak
02-03-2021
Datum publicatie
10-03-2021
Zaaknummer
8809948 \ CV EXPL 20-4235
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Eiseres vordert betaling van een zorgkostennota. De vordering wordt afgewezen, omdat eiseres zegt wel een betaling van gedaagde te hebben ontvangen, maar niet aangeeft welk bedrag zij dan heeft ontvangen, wanneer zij deze heeft ontvangen, en waarom er dan nog een bedrag openstaat.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK OVERIJSSEL

Team kanton en handelsrecht

Zittingsplaats Zwolle

Zaaknummer : 8809948 \ CV EXPL 20-4235

Vonnis van 2 maart 2021

in de zaak van

de besloten vennootschap INFOMEDICS B.V.,
gevestigd en kantoorhoudende te Almere,

eisende partij, hierna te noemen Infomedics,

gemachtigde: Yards deurwaardersdiensten B.V.

tegen

[gedaagde] ,
wonende te [woonplaats],

gedaagde partij, hierna te noemen [gedaagde],

verschenen in persoon.

1 De procedure

1.1.

Het verloop van de procedure blijkt uit:

- de dagvaarding van 23 september 2020;

- de e-mail van [gedaagde] van 15 december 2020, die wordt aangemerkt als akte;

- de akte van uitlating van Infomedics.

1.2.

[gedaagde] heeft daarna, hoewel daartoe behoorlijk in de gelegenheid gesteld, niet meer gereageerd.

1.3.

Ten slotte is bepaald dat vandaag vonnis zal worden gewezen.

2 De beoordeling

2.1.

De [minderjarige] heeft een behandeling ondergaan bij Orthocenter Zwolle. Als ouder moet [gedaagde] hiervan de kosten betalen. Infomedics heeft [gedaagde] op 24 mei 2019 een rekening van € 289,39 gestuurd voor de kosten van de behandeling. Daarna zijn naar [gedaagde] nog diverse aanmaningen gestuurd.

2.2.

Infomedics wil dat [gedaagde] de kosten van de behandeling betaalt, plus rente en incassokosten. Daarom vordert Infomedics bij dagvaarding dat [gedaagde] bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad, wordt veroordeeld tot betaling aan Infomedics van een bedrag van € 290,18. Dit bedrag bestaat uit € 289,39 aan hoofdsom, € 7,38 aan wettelijke rente tot 11 september 2020 en € 43,41 aan buitengerechtelijke incassokosten, verminderd met een betaling van [gedaagde] van € 50,00. Infomedics vordert ook de wettelijke rente over een bedrag van € 289,39 vanaf 11 september 2020 tot de dag van volledige betaling, en veroordeling van [gedaagde] in de proceskosten, te vermeerderen met de wettelijke rente.

2.3.

[gedaagde] voert aan dat zij de factuur volledig heeft betaald.

2.4.

Infomedics reageert hierop door te stellen dat Infomedics inderdaad een bedrag van [gedaagde] heeft ontvangen, maar dat er een restvordering van € 125,32 overblijft die [gedaagde] nog dient te betalen. Infomedics legt een brief van 4 december 2020 over, waarin dat staat vermeld.

2.5.

De kantonrechter overweegt dat Infomedics met enkel deze informatie haar vordering onvoldoende heeft onderbouwd, gelet op de stelling van [gedaagde] dat zij de vordering volledig heeft voldaan. Infomedics stelt dat zij een bedrag van [gedaagde] heeft ontvangen. De kantonrechter begrijpt, gezien het bedrag dat resteert, dat dit niet de betaling van € 50,00 betreft die in de dagvaarding wordt genoemd. Infomedics heeft niet toegelicht welk bedrag zij heeft ontvangen, wanneer zij dat heeft ontvangen en hoe zij tot het resterende bedrag van € 125,32 komt. Bovendien heeft zij haar eis niet gewijzigd, rekening houdend met de betaling van [gedaagde]. Uit de brief van 4 december 2020 die Infomedics heeft overgelegd, valt niet op te maken of het bedrag van € 125,32 het resterende bedrag aan hoofdsom is, of dat hierbij ook de tot dan toe gemaakte proceskosten zijn inbegrepen. De procedure liep op 4 december 2020 immers al. De kantonrechter kan op deze manier niet beoordelen welk bedrag [gedaagde] op welke grondslag verschuldigd is aan Infomedics. De vorderingen van Infomedics zullen daarom worden afgewezen.

2.6.

Infomedics zal als de in het ongelijk gestelde partij worden veroordeeld in de proceskosten aan de zijde van [gedaagde]. Deze kosten worden begroot op nihil, omdat [gedaagde] procedeert zonder professioneel gemachtigde.

3 De beslissing

De kantonrechter

3.1.

wijst de vorderingen van Infomedics af;

3.2.

veroordeelt Infomedics in de kosten van de procedure, tot op heden aan de zijde van [gedaagde] begroot op nihil.

Dit vonnis is gewezen door mr. S.J.S. Groeneveld - Koekkoek, kantonrechter, en in het openbaar uitgesproken op 2 maart 2021.