Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBOVE:2015:4915

Instantie
Rechtbank Overijssel
Datum uitspraak
23-10-2015
Datum publicatie
05-11-2015
Zaaknummer
C/08/173621 / KG ZA 15-224
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Beslag op auto.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK OVERIJSSEL

Team kanton- en handelsrecht

Zittingsplaats Almelo

Kort Geding

zaaknummer: C/08/173621 / KG ZA 15-224

vonnis van de voorzieningenrechter in de rechtbank Overijssel rechtdoende in kort geding d.d. 23 oktober 2015

inzake

[X] ,

verder ook de vrouw of de moeder te noemen,

wonende te [woonplaats 1] , [adres 1] ,

eiser in conventie, gedaagde in reconventie,

advocaat: mr. T. Geerdink,

tegen

[Y] ,

verder ook de man of de vader te noemen,

wonende te [woonplaats 2] , [adres 2] ,

gedaagde in conventie, eiser in recoventie,

advocaat: mr. G.H. Hoekman.

Het procesverloop

Op 21 juli 2015 heeft de voorzieningenrechter een tussenvonnis gewezen.

Op 22 september 2015 is een brief met bijlagen van mr. Hoekman ter griffie ingekomen.

Op 13 oktober 2015 is een brief met bijlagen van mr. Geerdink ter griffie ingekomen.

Op 13 oktober 2015 is door de man een eis in reconventie ingesteld.

De zaak is behandeld ter zitting van 14 oktober 2015. Ter zitting zijn verschenen: de vrouw, bijgestaan door mr. Geerdink en vergezeld van haar partner, en de man, bijgestaan door

mr. Hoekman. Van de behandeling heeft de griffier aantekeningen gemaakt.

Het vonnis is bepaald op heden.

De beoordeling van het geschil en de motivering van de beslissing

1. De voorzieningenrechter neemt hier over hetgeen hij dienaangaande in het vonnis van 21 juli 2015 heeft overwogen en beslist.

2. Bij voormeld vonnis is de looptijd van de bij beschikking van de rechtbank Almelo van 25 maart 2005 aan de vrouw opgelegde dwangsom opgeschort in afwachting van de eindbeschikking van de kinderrechter in deze rechtbank in de zaak bekend onder zaaknummer C/08/172165/ FA RK 15-1245.

3. Voorts is iedere beslissing ten aanzien van het door de man gelegde executoriale beslag op roerende zaken (de auto, een Volkswagen Touran, met kenteken [kenteken] ) aangehouden in afwachting van de eindbeschikking in voornoemde procedure, om op deze manier toch een verhaalszekerheid voor de man te bewerkstelligen, mocht door de kinderrechter worden beslist dat de omgangsregeling tussen [minderjarige] en de man moet worden nagekomen.

4. Door de man is in reconventie gevorderd om de vrouw te veroordelen om binnen vijf dagen na betekening van het te wijzen vonnis de onder 3 genoemde auto af te geven aan GGN Gerechtsdeurwaarders te Almelo, tenminste totdat er een eindbeschikking is gegeven in de zaak bekend onder zaaknummer C/08/172165/ FA RK 15-1245, zulks op straffe van een dwangsom van € 1.000,- per dag en met veroordeling van de vrouw in de proceskosten.

5. De man stelt dat de vrouw de auto onttrekt aan het beslag, dan wel dat zij daarmee doende is, en dat de auto bij een garagebedrijf gesignaleerd is.

6. Volgens de vrouw onttrekt zij de auto niet aan het beslag. De auto staat in de garage op haar woonadres. Zij is echter in paniek geraakt omdat GGN Gerechtdeurwaarders heeft aangekondigd de auto, ondanks het tussenvonnis van deze rechtbank, toch in beslag te nemen. Daarom heeft de auto niet altijd in het zicht bij haar huis gestaan en heeft zij tijdelijk in een andere auto gereden.

7. De voorzieningenrechter overweegt ten aanzien van het beslag dat gelegd is op de auto het navolgende. Dit beslag geldt als een verhaalszekerheid voor de man, in afwachting van de uitkomst van de procedure bij de kinderrechter. Het tussenvonnis van 21 juli 2015 beoogt te voorkomen dat de auto eerder wordt geexecuteerd. Het zou in strijd zijn met dit vonnis als er toch eerder geexecuteerd zou worden. Het spreekt vanzelf dat de vrouw zal moeten respecteren dat het beslag thans nog steeds op de auto rust en dat zij de auto dus niet aan het beslag mag onttrekken.

8. Nu naar het oordeel van de voorzieningenrechter onvoldoende is komen vast te staan dat de vrouw de auto aan het beslag onttrekt, dan wel dat zij hiermee doende is, zal het in reconventie door de man gevorderde worden afgewezen. Er zijn geen termen aanwezig om thans anders te oordelen dan in het eerdere tussenvonnis van 21 juli 2015.

De beslissing

De voorzieningenrechter:

I. Wijst af het in reconventie door de man gevorderde.

II. Houdt in conventie iedere verdere beslissing aan in afwachting van de eindbeschikking in de bij de rechtbank Overijssel, locatie Almelo, team familie- en jeugdrecht, aanhangige procedure bekend onder zaaknummer C/08/172165/ FA RK 15-1245.

Dit vonnis is gewezen te Almelo door mr. G.G. Vermeulen, voorzieningenrechter, in tegenwoordigheid van M.R. Asveld als griffier, in het openbaar uitgesproken op 23 oktober 2015