Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBOBR:2020:5991

Instantie
Rechtbank Oost-Brabant
Datum uitspraak
02-12-2020
Datum publicatie
20-05-2021
Zaaknummer
20/2160
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

De zaak gaat over een zonnepark op een voormalige vuilnisbelt bij Uden. Eisers willen het uitzicht op de groene vuilstortplaats behouden en hadden bezwaren tegen het landschappelijk inpassingsplan. Naar aanleiding van de zitting hebben partijen overleg gehad en is het inpassingsplan aangepast. Dat heeft de gemeente verwerkt in een herstelbesluit. De rechtbank behandelt in de uitspraak de overige beroepsgronden

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK OOST-BRABANT

Zittingsplaats 's-Hertogenbosch

Bestuursrecht

zaaknummer: SHE 20/2160

uitspraak van de voorzieningenrechter van 2 december 2020 op het verzoek om voorlopige voorziening in de zaak tussen

[verzoekers] , te [woonplaats] , verzoekers
(gemachtigde: mr. V. Wösten)

en

het college van gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant, verweerder

(gemachtigden: R.M. de Groot, P. Jans en mr. T.J.H. Verstappen).

Als derde-partij heeft aan het geding deelgenomen: [naam 1] N.V., te [vestigingsplaats] , vergunninghoudster(gemachtigde: mr. D.H. Nas).

Procesverloop

Bij besluit van 8 juli 2020 (het primaire besluit) heeft verweerder aan vergunninghoudster een tijdelijke vergunning tot en met 1 januari 2023 verleend voor het verruimen van het vergunde geluidsniveau.

Verzoekers hebben tegen het bestreden besluit beroep ingesteld. Dit beroep is geregistreerd onder zaaknummer SHE 20/2161.Zij hebben de voorzieningenrechter verzocht om een voorlopige voorziening te treffen.

Beide zaken zijn, gelijktijdig met de zaken SHE 20/933 en SHE 19/1649 behandeld op de zitting van 27 oktober 2020. Namens verzoekers zijn [naam 2] en [naam 3] verschenen, bijgestaan door de gemachtigde . Verweerder heeft zich laten vertegenwoordigen door zijn gemachtigden. Voor vergunninghoudster is [naam 4] verschenen, bijgestaan door de gemachtigde en de deskundige P. Geelen. Tevens zijn op de zitting gehoord J. Koedoot. R. de Vogel en A.J. Vereijke, werkzaam bij de StAB.

Overwegingen

Heden heeft de rechtbank uitspraak gedaan in de beroepszaak. De rechtbank verklaart het beroep gegrond en vernietigt het bestreden besluit. Daarom hebben verzoekers geen belang meer bij het treffen van een voorlopige voorziening met betrekking tot dat besluit. De voorzieningenrechter wijst het verzoek daarom af.

Beslissing

De voorzieningenrechter wijst het verzoek om voorlopige voorziening af.

Deze uitspraak is gedaan door mr. M.J.H.M Verhoeven, voorzieningenrechter, in aanwezigheid van mr. I.M.C. van Og, griffier. De uitspraak is in het openbaar geschied op 2 december 2020.

griffier voorzieningenrechter

Afschrift verzonden aan partijen op:

Rechtsmiddel

Tegen deze uitspraak staat geen rechtsmiddel open.