Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBOBR:2014:6091

Instantie
Rechtbank Oost-Brabant
Datum uitspraak
20-10-2014
Datum publicatie
20-10-2014
Zaaknummer
01/025042-99
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Verlenging terbeschikkingstelling met dwangverpleging met twee jaar. Indexdelict: bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

uitspraak

RECHTBANK OOST-BRABANT

Locatie 's-Hertogenbosch

Strafrecht

Parketnummer: 01/025042-99

Uitspraakdatum: 6 oktober 2014

Beslissing verlenging terbeschikkingstelling

Beslissing in de zaak van:

[terbeschikkinggestelde],

geboren te [geboorteplaats] op [1976],

verblijvende in [kliniek].

Het onderzoek van de zaak.

Bij vonnis van de rechtbank van 15 september 1999 is betrokkene ter beschikking gesteld. Deze terbeschikkingstelling is voor het laatst, bij beslissing van deze rechtbank van
5 oktober 2012, met twee jaar verlengd.

De vordering van de officier van justitie bij deze rechtbank van 25 augustus 2014 strekt tot verlenging van de termijn van terbeschikkingstelling voor de duur van twee jaar. Deze vordering is behandeld ter openbare terechtzitting van deze rechtbank van 6 oktober 2014. Hierbij zijn de officier van justitie, de deskundige W.P. den Boer, de terbeschikkinggestelde en haar raadsman, mr. F.J. Koningsveld, gehoord.

In het dossier bevinden zich onder andere:

  • -

    het advies van [kliniek] van 28 juli 2014, ondertekend door J.A.M. Reijnen, hoofd van de inrichting waar betrokkene verblijft, en W.P. den Boer, klinisch psycholoog/behandelaar;

  • -

    de omtrent de terbeschikkinggestelde gehouden wettelijke aantekeningen;

  • -

    het persoonsdossier van terbeschikkinggestelde.

De beoordeling.

De terbeschikkingstelling is toegepast ter zake van bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, terwijl de veiligheid van anderen, dan wel de algemene veiligheid van personen of goederen het opleggen van die maatregel eiste. Het hiervoor genoemde misdrijf betreft een misdrijf dat gericht is tegen of gevaar veroorzaakt voor de onaantastbaarheid van het lichaam van een of meer personen.

In voornoemd advies van [kliniek] wordt geadviseerd de terbeschikkingstelling en de verpleging van overheidswege met twee jaar te verlengen.

Ter terechtzitting van 6 oktober 2014 heeft de officier van justitie gepersisteerd bij haar vordering de terbeschikkingstelling met twee jaar te verlengen. De deskundige, de terbeschikkinggestelde en haar raadsman hebben verklaard zich te kunnen vinden in het advies van [kliniek] en de daarop gebaseerde vordering van de officier van justitie.

De rechtbank verenigt zich met het advies van voornoemde inrichting en met de daarop ter terechtzitting gegeven toelichting door de deskundige.

Gelet op het vorenstaande, gezien artikel 38d en 38e van het Wetboek van Strafrecht, is de rechtbank van oordeel dat de veiligheid van anderen dan wel de algemene veiligheid van personen de verlenging van de terbeschikkingstelling eist.

DE BESLISSING

De rechtbank:

Verlengt de termijn gedurende welke [terbeschikkinggestelde] ter beschikking is gesteld met twee jaar.

Deze beslissing is gegeven door

mr. M. Senden, voorzitter,

mr. P.J.H. van Dellen en mr. C.J. Sangers-de Jong, leden,

in tegenwoordigheid van drs. B.C. van Wijmen, griffier,

en is uitgesproken ter openbare terechtzitting van deze rechtbank van 6 oktober 2014.