Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBNNE:2021:3349

Instantie
Rechtbank Noord-Nederland
Datum uitspraak
03-08-2021
Datum publicatie
04-08-2021
Zaaknummer
18/730335-15
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Op tegenspraak
Inhoudsindicatie

Verklaart de officier van justitie niet-ontvankelijk in de vordering tot tenuitvoerlegging van de voorwaardelijk opgelegde straf, nu verdachte op "datum van overlijden"2021 te Leeuwarden is overleden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Afdeling strafrecht

Locatie Leeuwarden

parketnummer 18/730335-15

beslissing van de meervoudige kamer d.d. 3 augustus 2021 op een vordering van de officier van justitie tot tenuitvoerlegging van een voorwaardelijk opgelegde straf

in de zaak tegen

[veroordeelde] ,

geboren op [geboortedatum] 1991 te [geboorteplaats] ,

overleden in de [instelling] op [datum van overlijden] 2021.

Procesverloop

De officier van justitie heeft d.d. 9 juli 2021 schriftelijk gevorderd dat last zal worden gegeven tot tenuitvoerlegging van tien maanden gevangenisstraf, waarvan -bij vonnis van de meervoudige kamer in deze rechtbank op 7 april 2016 gewezen tegen de veroordeelde- bevel was gegeven dat deze voorwaardelijk niet zou worden tenuitvoergelegd, onder de in dat vonnis vermelde bijzondere voorwaarden. Bij vonnis van 4 september 2020 is door de politierechter te Rotterdam de tenuitvoerlegging van 32 dagen gevangenisstraf bevolen en zijn de bijzondere voorwaarden aangevuld.

De rechter-commissaris in deze rechtbank heeft op 6 juli 2021 de voorlopige tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke gevangenisstraf bevolen.

De behandeling van de vordering heeft plaatsgevonden ter terechtzitting van 20 juli 2021, waarbij aanwezig waren de veroordeelde, zijn raadsman mr. G. Ă–zveren, de officier van justitie mr. A. Kemkers en de deskundige de heer B. Meijer namens Reclassering Nederland

Blijkens de akte van overlijden van 23 juli 2021, waarvan de rechtbank ambtshalve kennis heeft genomen na de sluiting van het onderzoek ter terechtzitting, is verdachte op [datum van overlijden] 2021 te Leeuwarden overleden. Gelet op artikel 6:1:21 Wetboek van Strafvordering wordt een straf of maatregel niet ten uitvoer gelegd na de dood van de veroordeelde. De rechtbank zal de officier van justitie dan ook niet-ontvankelijk verklaren in haar vordering.

Beslissing

Verklaar de officier van justitie niet-ontvankelijk in de vordering tot tenuitvoerlegging van de voorwaardelijk opgelegde straf.

Deze beslissing is gegeven door mr. G.W.G. Wijnands, voorzitter, mr. M.M. Spooren en

mr. J.A.P. Senior, rechters, bijgestaan door C. Vellinga-Terpstra, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 3 augustus 2021.

Mr. Senior is buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.