Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBNNE:2015:2193

Instantie
Rechtbank Noord-Nederland
Datum uitspraak
01-05-2015
Datum publicatie
18-05-2015
Zaaknummer
18.720072-13
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Op tegenspraak
Inhoudsindicatie

De rechtbank Noord-Nederland heeft op 1 mei 2015 bevolen dat het onderzoek ter terechtzitting met betrekking tot de behandeling van vordering wederrechtelijk verkregen voordeel in de zaak tegen een man uit [plaats], die ervan verdacht wordt hennep te hebben geteeld moet worden hervat in afwachting van uitspraak in de strafzaak tegen de man uit [plaats].

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Afdeling strafrecht

Locatie Leeuwarden

parketnummer 18/720072-13

beslissing van de meervoudige kamer d.d. 1 mei 2015 op een vordering van de officier van justitie tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel

in de zaak tegen

[verdachte],

geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats],

wonende te [woonadres].

Procesverloop

De officier van justitie heeft op 17 maart 2015 schriftelijk gevorderd dat de rechtbank het bedrag vast zal stellen waarop het wederrechtelijk verkregen voordeel als bedoeld in artikel 36e, vierde lid, van het Wetboek van Strafrecht, wordt geschat en dat de rechtbank aan voornoemde persoon de verplichting zal opleggen tot betaling aan de staat van een bedrag van € 111.926,-- ter ontneming van het uit het in de zaak met parketnummer 18/720072-13 voortvloeiende, wederrechtelijk verkregen voordeel.

De behandeling heeft plaatsgevonden ter terechtzitting van 21 april 2015.

Beraadslaging

De rechtbank heeft bij vonnis van 1 mei 2015 in de strafzaak tegen verdachte bepaald dat het onderzoek ter terechtzitting dient te worden hervat omdat er nader onderzoek door de politie dient te worden verricht. De rechtbank heeft derhalve bepaald dat het onderzoek ter terechtzitting in de hoofdzaak zal moeten worden hervat op een nader te bepalen dag en uur.

De rechtbank is van oordeel dat wanneer er nog geen vonnis ten aanzien van de strafbare feiten is gewezen geen beslissing kan worden genomen op de vordering wederrechtelijk verkregen voordeel. De rechtbank zal derhalve beslissen dat het onderzoek ter terechtzitting zal worden hervat.

Beslissing

De rechtbank beveelt dat het onderzoek ter terechtzitting zal worden hervat op een nader te bepalen dag en uur.

Deze uitspraak is gegeven door mr. A.H.M. Dölle, voorzitter, mr. I.M. Dölle en

mr. Th.A. Wiersma, rechters, bijgestaan door G.T. Zandstra-Alkema, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting op 1 mei 2015.

w.g.

Dölle

VOOR EENSLUIDEND AFSCHRIFT

Dölle

de griffier van de rechtbank Noord-Nederland,

Wiersma

locatie Leeuwarden,

Zandstra-Alkema