Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBNNE:2014:6772

Instantie
Rechtbank Noord-Nederland
Datum uitspraak
19-02-2014
Datum publicatie
23-01-2015
Zaaknummer
18.730080-14
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

Verwijzing zaak naar naburig gerecht ex art. 46b RO.

Wetsverwijzingen
Wet op de rechterlijke organisatie 46b
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Afdeling strafrecht

Locatie Leeuwarden

parketnummer 18/730080-14

beslissing van de meervoudige kamer in de zaak van het openbaar ministerie tegen

[verdachte],

geboren op [geboortedatum],

wonende te [woonplaats],

thans preventief gedetineerd in [verblijfplaats],

advocaat mr. P. Bonthuis.

Op 14 februari 2014 heeft de officier van justitie bij de rechter-commissaris belast met de behandeling van strafzaken in de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, de zaak tegen voornoemde verdachte aangeboden voor het toetsen van de inverzekeringstelling en het horen van verdachte naar aanleiding van de ingediende vordering tot inbewaringstelling.

De rechter-commissaris heeft op 14 februari 2014 verdachte gehoord en een bevel tot bewaring verleend.

Bij de behandeling van de vordering tot bewaring is gebleken dat de verdenking is gerezen dat verdachte een misdrijf heeft gepleegd jegens een medewerker van het arrondissementsparket Noord-Nederland. De raadsman heeft bepleit dat de verdere behandeling van de zaak zal plaatsvinden door een ander gerecht.

Door de officier van justitie van het arrondissementsparket Noord-Nederland is aangekondigd dat een vordering tot gevangenhouding wordt ingediend.

De rechtbank ziet in de hiervoor beschreven omstandigheden aanleiding toepassing te geven aan het bepaalde in artikel 46b van de wet op de Rechterlijke Organisatie en de zaak te verwijzen naar een ander gerecht voor verdere behandeling.

Beslissing

De rechtbank verwijst de hierboven genoemde zaak ter verdere behandeling naar de rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar.

Deze beslissing is gegeven op 19 februari 2014 door mr. A.H.M. Dölle, voorzitter, mr. M. Brinksma en mr. Th.A. Wiersma, rechters, bijgestaan door T.L. Komrij als griffier.