Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBNHO:2021:6858

Instantie
Rechtbank Noord-Holland
Datum uitspraak
12-08-2021
Datum publicatie
01-09-2021
Zaaknummer
9337420 / EJ VERZ / 21-234
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Kanton. Erfrecht. Verzoek ex artikel 4:214 lid 1 BW. Vaststelling termijn waarbinnen schuldeisers hun vordering moeten indienen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-HOLLAND

Handel, Kanton en Bewind

Locatie Alkmaar

Zaaknr./repnr.: 9337420 EJ VERZ 21-234

Uitspraakdatum: 12 augustus 2021

Beschikking van de kantonrechter in de zaak van:

[verzoeker] ,

kantoorhoudende te [plaats] ,

verzoeker,

verder te noemen: de vereffenaar,

inzake

de nalatenschap van [xx],

geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats] en overleden op [datum] te [plaats] , laatstelijk gewoond hebbende te [plaats] ,

verder te noemen: erflater.

1 Het procesverloop

1.1.

De vereffenaar heeft een verzoek ingediend, ter griffie ingekomen op 13 juli 2021, strekkende tot bepaling van een termijn ex artikel 4:214 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek (BW).

1.2.

Gelet op de aard van het verzoek is afgezien van een behandeling ter terechtzitting. Vervolgens is beschikking bepaald.

2 De beoordeling

2.1.

Bij beschikking van 8 juli 2021 van deze rechtbank is verzoeker benoemd tot vereffenaar van de nalatenschap van erflater en is de vereffenaar opgedragen de benoeming bekend te maken in de (elektronische versie van de) Staatscourant.

2.2.

De vereffenaar verzoekt de kantonrechter om een datum vast te stellen waarvoor de schuldeisers van de nalatenschap hun vorderingen bij hem moeten indienen.

2.3.

Nu niet is gebleken van feiten of omstandigheden die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, zal de kantonrechter, mede gelet op het bepaalde in artikel 4:214 BW, het verzoek toewijzen als hieronder bepaald.

2.4.

De kantonrechter gaat ervan uit dat de oproeping van de schuldeisers van de nalatenschap onverwijld na ontvangst van deze beschikking zal geschieden en is van oordeel dat een termijn van ongeveer 2 maanden voor schuldeisers voldoende is om hun vorderingen bij de vereffenaar in te dienen. De kantonrechter zal de datum waarvoor de schuldeisers hun vorderingen moeten indienen bij de vereffenaar daarom op 1 november 2021 bepalen.

3 De beslissing

De kantonrechter:

3.1.

bepaalt dat de vereffenaar de schuldeisers van de nalatenschap op zal roepen hun vorderingen bij haar in te dienen vóór 1 november 2021.

Deze beschikking is gegeven door mr. S.W.S. Kiliç en op bovengenoemde datum in het openbaar uitgesproken in aanwezigheid van de griffier.