Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBNHO:2021:11048

Instantie
Rechtbank Noord-Holland
Datum uitspraak
04-06-2021
Datum publicatie
28-12-2021
Zaaknummer
9110244
Rechtsgebieden
Bestuursstrafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

WAHV, Betrokkene heeft de gedraging erkend, zodat deze is komen vast te staan. Terecht merkt betrokkene op dat er een onjuist boetebedrag is opgelegd. Betrokkene was op de fiets en heeft een boetebedrag opgelegd gekregen van € 240,00 terwijl dit € 95,00 moest zijn. De kantonrechter zal dan ook het boetebedrag wijzigen in € 95,00.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK NOORD-HOLLAND

Handel, Kanton en Bewind

locatie Alkmaar

Zaaknummer : 9110244 \ WM VERZ 21-112

CJIB-nummer : 234457856

Uitspraakdatum : 4 juni 2021

Uitspraak op een beroep als bedoeld in artikel 9 van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (WAHV)

in de zaak van

[betrokkene]

Het verloop van de procedure

Aan betrokkene is een administratieve sanctie (hierna te noemen: boete) opgelegd. Betrokkene heeft daartegen beroep ingesteld bij de officier van justitie. De officier van justitie heeft het beroep ongegrond dan wel niet-ontvankelijk verklaard. Tegen die beslissing is door betrokkene beroep ingesteld bij de kantonrechter.

De zaak is behandeld op de zitting van 4 juni 2021. Op de zitting is de vertegenwoordiger van de officier van justitie verschenen. Betrokkene is ook verschenen De kantonrechter heeft op de zitting uitspraak gedaan.

Overwegingen

De gedraging waarvoor de boete is opgelegd, luidt – kort omschreven – als volgt: als bestuurder tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat vasthouden.

Betrokkene is het niet eens met de beslissing van de officier van justitie en heeft in het beroepschrift de gronden daarvoor aangevoerd.

Betrokkene heeft de gedraging erkend, zodat deze is komen vast te staan. Terecht merkt betrokkene op dat er een onjuist boetebedrag is opgelegd. Betrokkene was op de fiets en heeft een boetebedrag opgelegd gekregen van € 240,00 terwijl dit € 95,00 moest zijn. De kantonrechter zal dan ook het boetebedrag wijzigen in € 95,00.

De uitspraak

De kantonrechter:

 verklaart het beroep gedeeltelijk gegrond;

 wijzigt inleidende beschikking, in die zin dat als boetebedrag € 95,00 wordt vermeld (met handhaving van de administratiekosten);

 bepaalt dat de officier van justitie het bedrag dat betrokkene als zekerheidstelling heeft betaald, aan betrokkene terugbetaalt.

Deze uitspraak is gedaan door mr. B. Voogd, kantonrechter, bijgestaan door de griffier, en in het openbaar uitgesproken.

De griffier De kantonrechter

Tegen deze uitspraak kan op grond van artikel 14 WAHV hoger beroep worden ingesteld bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, binnen 6 weken na de hieronder vermelde dag van toezending. Hoger beroep is in beginsel alleen mogelijk als de boete in de uitspraak is bepaald op een bedrag van meer dan € 70,00. Het beroepschrift moet worden verzonden aan de afdeling Kanton van de rechtbank Noord-Holland, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. De wet gaat uit van een geheel schriftelijke procedure in hoger beroep, tenzij door u bij het beroepschrift uitdrukkelijk om een mondelinge behandeling van de zaak is verzocht. Het instellen van hoger beroep per e-mail is niet mogelijk.

Datum toezending: