Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBMNE:2013:CA1787

Instantie
Rechtbank Midden-Nederland
Datum uitspraak
09-04-2013
Datum publicatie
03-06-2013
Zaaknummer
07.660071-12
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

De rechtbank wijst de vordering tot tenuitvoerlegging toe. De rechtbank maakt uit het rapport op dat de veroordeelde zich niet begeleidbaar heeft opgesteld, dat hij een aantal keren niet op gesprekken met de reclassering is verschenen, dat hij niet de wil heeft getoond om om te leren gaan met zijn verslavings- en agressieproblematiek en dat hij zich ongemotiveerd heeft opgesteld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK MIDDEN-NEDERLAND

Afdeling Strafrecht

Parketnummer: 07.660071-12

Datum: 9 april 2013

Beslissing na voorwaardelijke veroordeling

op de op 28 februari 2013 ter griffie ingekomen vordering van de officier van justitie strekkende tot tenuitvoerlegging van de bij onherroepelijk geworden vonnis van de Meervoudige Strafkamer d.d. 4 juni 2012 aan

[verdachte],

geboren op [1990] te[geboorteplaats],

zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland,

wonende te Suriname [woonplaats],[adres],

opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van vier weken, waarbij de proeftijd is bepaald op twee jaren en als bijzondere voorwaarden zijn gesteld dat:

- verdachte zich binnen zeven dagen na het vonnis zal melden bij Tactus Verslavingszorg en zich vervolgens zal blijven melden zo frequent als Tactus Verslavingszorg dat gedurende de proeftijd nodig acht;

- verdachte zich gedurende de proeftijd onder behandeling zal stellen van Justact, of een soortgelijke instelling, zulks zolang Justact of een soortgelijke instelling dat nodig acht.

Het onderzoek ter openbare terechtzitting heeft plaatsgevonden op 26 maart 2013.

De officier van justitie is op de vordering gehoord. Tevens is ter zitting gehoord mevrouw

E. Rodigas, als toezichthouder verbonden aan Tactus Verslavingszorg.

De veroordeelde is, hoewel daartoe behoorlijk opgeroepen, niet verschenen. De ter zitting verschenen raadsman van veroordeelde, mr. O. Bolluyt, advocaat te Lelystad, verklaarde door zijn cliƫnt niet te zijn gemachtigd om namens hem het woord te voeren.

OVERWEEGT

Uit het rapport van Tactus Verslavingszorg d.d. 7 november 2012 en uit hetgeen bij gelegenheid van het onderzoek ter terechtzitting van 26 maart 2013 naar voren is gebracht is gebleken dat de veroordeelde de bijzondere voorwaarden niet heeft nageleefd. De rechtbank maakt uit het rapport op dat de veroordeelde zich niet begeleidbaar heeft opgesteld, dat hij een aantal keren niet op gesprekken met de reclassering is verschenen, dat hij niet de wil heeft getoond om om te leren gaan met zijn verslavings- en agressieproblematiek en dat hij zich ongemotiveerd heeft opgesteld. De reclassering heeft geadviseerd om de voorwaardelijk opgelegde straf ten uitvoer te leggen.

De rechtbank is op grond van het voornoemde van oordeel dat de vordering dient te worden toegewezen.

De rechtbank heeft bij de beslissing gelet op de artikelen 14g, 14h, 14i en 14j van het Wetboek van Strafrecht.

BESLISSING

De rechtbank wijst de vordering toe.

De rechtbank gelast de tenuitvoerlegging van de straf, voorwaardelijk opgelegd bij voormeld vonnis van 4 juni 2012, te weten een gevangenisstraf voor de duur van vier weken.

Aldus gedaan door mr. H. Vegter, voorzitter, mrs. R.M. van Vuure en C.A. de Beaufort, rechters, in tegenwoordigheid van mr. K.F. van Dam als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 9 april 2013.

Mr. Van Vuure is buiten staat deze beslissing mede te ondertekenen.