Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBMAA:2012:BX5725

Instantie
Rechtbank Maastricht
Datum uitspraak
23-08-2012
Datum publicatie
27-08-2012
Zaaknummer
03/057269-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Bevel gevangenneming

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK MAASTRICHT

BEVEL GEVANGENNEMING

Parketnummer: 03/057269-11

De Politierechter in de rechtbank Maastricht,

overweegt naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting van 23 augustus 2012 in de zaak van:

[Verdachte],

[gegevens geboortedatum-en plaats]geboren te Heerlen op 14 oktober 1988,

[adresgegevens],

omtrent de ten aanzien van verdachte door de officier van justitie gedane vordering tot gevangenneming, en gehoord hebbende de officier van justitie, dat verdachte bij vonnis van de politierechter in deze rechtbank van 23 augustus 2012 bij verstek is veroordeeld wegens het plegen van strafbare feiten tot een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar;

de politierechter heeft aan het voorwaardelijk gedeelte van de straf de bijzondere voorwaarde verbonden dat verdachte zich tijdens de proeftijd moet houden aan de voorschriften en aanwijzingen van Mondriaan, GGZ Zuid Limburg te Sittard, ook als dat inhoudt dat verdachte moet deelnemen aan een ambulante behandeling;

de politierechter acht het van belang dat, gelezen het rapport van de reclassering d.d. 17 augustus 2012, gelet op de ernst van de psychische- en verslavingsproblematiek van verdachte, er zo spoedig mogelijk een aanvang kan worden genomen met het reclasseringstoezicht en een behandeling van verdachte, om verdachte ervan te weerhouden in de toekomst wederom strafbare feiten te plegen; de politierechter overweegt daarbij dat naar zijn oordeel dit toezicht en deze behandeling alleen een kans van slagen heeft vanuit een gedwongen kader in casu de voorlopige hechtenis.

Gezien de artikelen 65, 66, 67 en 67a van het Wetboek van Straf¬vordering;

BEVEELT de gevangenneming van verdachte voor een termijn van ZESTIG dagen en bepaalt dat de voorlopige hechtenis zal worden ondergaan in een huis van bewaring.

Aldus gedaan op 23 augustus 2012 door mr. F.A.G.M. Vluggen, rechter, in tegenwoordigheid van L.A.J.W. Schoutese, griffier.

De officier van justitie gelast de tenuitvoerlegging van vorenstaande beschikking en brengt deze ter kennis van verdachte.

Maastricht,

Gezien op

De Directeur van het huis van bewaring