Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBMAA:2008:BC1638

Instantie
Rechtbank Maastricht
Datum uitspraak
08-01-2008
Datum publicatie
10-01-2008
Zaaknummer
125787 / FT RK 08-2
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verzoek art. 287b Faillissementswet. Verzoek niet ontvankelijk i.v.m. het ontbreken van een verzoekschrift als bedoeld in

art. 284 Fw.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK MAASTRICHT

Sector civiel recht

zaaknummer [125787 / FT RK 08-2]

uitspraakdatum: 8 januari 2008.

De enkelvoudige kamer, belast met de behandeling van burgerlijke zaken, heeft het navolgende vonnis gewezen.

In de zaak van [Naam verzoekster] , wonende te [adres], verzoekster, is op 7 januari 2008 een verzoek tot het instellen van een moratorium als bedoeld in artikel 287b Faillissementswet (Fw) ingediend.

1. Het verzoek

De gevraagde voorzieningen houden in het van toepassing verklaren van artikel 304 Fw en 305 Fw om de aangekondigde uithuiszetting op 9 januari 2008 en het afsluiten van gas/elektra te verhinderen.

4. Beoordeling

Bij de indiening van vorengenoemd verzoek is geen verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling op grond van artikel 284 Fw ingediend. Het verzoek voldoet daarmee niet aan het vereiste van artikel 287b, lid 1 Fw.

Nu geen verzoek tot toelating tot de schuldsaneringsregeling is ingediend, ziet de rechtbank geen reden om verzoekster een termijn te gunnen waarbinnen een dergelijk verzoek, dan wel aanvullende gegevens, kunnen worden ingediend.

Nu verzoekster niet voldaan heeft aan de voorwaarden ter behandeling van een verzoek op grond van artikel 287b, lid 1 Fw, zal de rechtbank het verzoek niet-ontvankelijk verklaren. Gelet op het vorenstaande zal de rechtbank het verzoek buiten zitting afdoen.

De rechtbank wijst verzoekster ten slotte op de mogelijkheid een kort geding bij de voorzieningenrechter van deze rechtbank aanhangig te maken om langs deze weg ontruiming te voorkomen.

5. Beslissing

De rechtbank

- verklaart het verzoek niet ontvankelijk.

Dit vonnis is gewezen door mr. A.J. Henzen, rechter, en in het openbaar uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier.