Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2021:6316

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
11-08-2021
Datum publicatie
18-08-2021
Zaaknummer
9085494 \ CV EXPL 21-1329
Rechtsgebieden
Verbintenissenrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Mijndomein vordert kosten van een jaarabonnement. Gebruiker voert verweer. Kantonrechter wijst vordering af omdat bijlage over inhoud overeenkomst onvolledig is en het gevorderde bedrag niet overeenkomt met het gefactureerde bedrag. Tegenover het verweer dat opzegging moeilijk te realiseren was, legt Mijndomein niet helder uit dat en hoe eenvoudig opgezegd kon worden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Burgerlijk recht

Zittingsplaats Roermond

Zaaknummer: 9085494 \ CV EXPL 21-1329

Vonnis van de kantonrechter van 11 augustus 2021

in de zaak van:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

MIJNDOMEIN HOSTING B.V.,

gevestigd te Lelystad,

eisende partij,

gemachtigde LAVG Groningen,

tegen:

[gedaagde] ,

wonend [adres] ,

[plaats] ,

gedaagde partij,

procederende in persoon.

Partijen zullen hierna Mijndomein en [gedaagde] worden genoemd.

1 De procedure

1.1.

Het verloop van de procedure blijkt uit:

 • -

  de dagvaarding

 • -

  de conclusie van antwoord

 • -

  de conclusie van repliek

 • -

  de conclusie van dupliek.

1.2.

Ten slotte is vonnis bepaald.

2 Het geschil

2.1.

Mijndomein stelt dat zij een overeenkomst met [gedaagde] heeft tot het hosten van een domeinnaam. Daarop stelt zij dat haar algemene voorwaarden van toepassing zijn. In augustus 2019 heeft [gedaagde] zijn website opgezegd en is het contract kennelijk omgezet naar (alleen) een e-mailpakket.

2.2.

Mijndomein heeft op 25 augustus 2020 een factuur verstuurd tot betaling van € 55,89. [gedaagde] heeft deze factuur niet betaald omdat hij stelt dat het moeilijk was om op te zeggen en hij genoodzaakt was om dat per post te doen. Daarenboven werkte zijn mailadres al een half jaar niet.

2.3.

Mijndomein vordert in deze procedure € 82,91, zijnde € 40,89 aan hoofdsom, € 2,02 aan rente tot 18 februari 2021 en € 40,00 aan buitengerechtelijke incassokosten, vermeerderd met rente en kosten.

3 Beoordeling

3.1.

Mijndomein legt als bewijs voor de rechtsrelatie met [gedaagde] een aanvraagformulier over (bijlage 1 bij dagvaarding). Dat aanvraagformulier is echter niet compleet. Er kan dan ook niet worden afgeleid wat partijen zijn overeengekomen en welke algemene voorwaarden van toepassing zijn. Ook is onduidelijk wanneer de overeenkomst is ingegaan en vanaf welke datum hij verlengt wordt.

3.2.

De factuur waarvan Mijndomein betaling vordert, is als bijlage 6 bij dagvaarding gevoegd. Het daarop vermelde bedrag is € 55,89. De vordering behelst echter een bedrag van € 40,89 aan hoofdsom. Hoe het ene bedrag uit het andere volgt, is niet na te gaan. Hoewel kennelijk op 22 augustus 2019 (bijlage bij conclusie van dupliek) de domeinnaam al is opgezegd, is deze op de factuur van 25 augustus 2020 wel gefactureerd. Ook als deze ervan afgetrokken wordt, komt het bedrag niet uit op de gevorderde € 40,89.

3.3.

[gedaagde] klaagt over slechte bereikbaarheid van Mijndomein en de moeite die hij moet doen om op te zeggen. In de algemene voorwaarden staat dat opzegging mogelijk is via de website. Uit de reactie van Mijndomein lijkt te volgen dat de enige manier van opzegging is via het eigen account. [gedaagde] heeft aangegeven dat hij niet kon opzeggen omdat hij geen domeinnaam meer had en ook geen kamer van koophandel nummer. Mijndomein heeft niet duidelijk aangegeven hoe opgezegd kon worden en dat dit ook voor [gedaagde] (die zijn bedrijf al had opgeheven en geen domeinnaam meer had) goed mogelijk was.

3.4.

Gelet op de besproken onduidelijkheden zal de kantonrechter de vordering afwijzen. Omdat [gedaagde] geen proceskosten heeft gemaakt, zal een proceskostenveroordeling achterwege blijven.

4 Beslissing

De kantonrechter:

4.1.

wijst het gevorderde af.

Dit vonnis is gewezen door mr. H.H. Dethmers en in het openbaar uitgesproken.