Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2019:1430

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
14-02-2019
Datum publicatie
15-02-2019
Zaaknummer
03/661203-16
Formele relaties
Herstelde uitspraak: ECLI:NL:RBLIM:2019:1015
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Herstelvonnis

Aanranding van of ontucht met stagiaire in kapsalon tenlastegelegd. Vrijspraak voor aanranding, want geen bewijs voor (bedreiging met) geweld of andere feitelijkheid. Veroordeling voor ontucht met minderjarige stagiaire, aan opleiding door verdachte toevertrouwd: tegen billen slaan of tikken, bovenbenen betasten en strelen, lichamen tegen elkaar brengen. Taakstraf van 80 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Vordering benadeelde partij gedeeltelijk toegewezen, omdat schade ook andere oorzaak had.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Zittingsplaats Roermond

Strafrecht

Parketnummer: 03/661203-16

Datum herstelvonnis: 14 februari 2019

Tegenspraak

Vonnis tot herstel van het op 6 februari 2019 uitgesproken vonnis van de rechtbank Limburg, met bovenvermeld parketnummer:

in de strafzaak tegen

[verdachte] ,

geboren te [Geboortegegevens] ,

wonende te [adres] .

De verdachte wordt bijgestaan door mr. R.H.A. Julicher, advocaat, kantoorhoudende te Venray.

1 Onderzoek van de zaak

Abusievelijk is in de weergave van de aangifte van [aangever] als bewijsmiddel op pagina 3 en in de bewezenverklaring op pagina 8 de verkeerde geboortedatum opgenomen. In plaats van [geboortejaar] had hier [geboortejaar] moeten staan, zoals ook staat vermeld in de tenlastelegging.

De rechtbank zal deze fout herstellen door verbetering van het vonnis op genoemde punten, waartoe het onderhavige (herstel)vonnis strekt.

2 De beslissing

De rechtbank:

- handhaafthaar beslissing van 6 februari 2019 (datum strafvonnis), met herstel van een kennelijk misslag in het vonnis als volgt:

  1. de geboortedatum “ [geboortejaar] ” op pagina 3 dient te worden gelezen als “ [geboortejaar] ”;

  2. de geboortedatum “ [geboortejaar] ” op pagina 8 dient te worden gelezen als “ [geboortejaar] ”;

- bepaaltdat de griffier dit vonnis doet hechten aan het originele vonnis van 6 februari 2019 en dit vonnis per brief ter kennis doet brengen van de verdachte en haar raadsman alsmede de officier van justitie.

Dit vonnis is gewezen door mr. H.H. Dethmers, voorzitter, mr. A.M. Koster-van der Linden en mr. N.P.J. van de Pasch, rechters, in tegenwoordigheid van mr. F.A.E. van de Venne, griffier, en uitgesproken ter openbare zitting van 14 februari 2019.

Buiten staat

Mr. H.H. Dethmers is niet in de gelegenheid dit vonnis mede te ondertekenen.