Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2014:8386

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
29-09-2014
Datum publicatie
01-10-2014
Zaaknummer
K-04-3407421-EZ-14-185
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Opheffing vereffening nalatenschap Johanna Agatha Jorna, overleden in de gemeente Peel en Maas op 16 oktober 2013 en laatstelijk wonende te Meijel.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Burgerlijk recht

Zittingsplaats Roermond

Zaaknummer: 3407421 \ EZ VERZ 14-185

Beschikking erfrecht van de kantonrechter van 29 september 2014.

Op 8 september 2014 is ter griffie van de rechtbank Limburg, burgerlijk recht / kanton, locatie Roermond, ingekomen een verzoekschrift met bijlagen, ingediend door mr. J.N.E. Heerings, notaris te Sittard, namens de heer [verzoeker] wonende te [woonplaats verzoeker], [adres verzoeker], en mevrouw [verzoekster], wonende te [woonplaats verzoekster], [adres verzoekster].

Op 16 oktober 2013 is in de gemeente Peel en Maas overleden mevrouw Johanna Agatha Jorna, geboren te Tilburg op 8 augustus 1919. Het laatste woonadres van de overledene was De Paast 27, 5768 BJ Meijel.

Erflaatster heeft haar vier kinderen, waaronder verzoekers, als erfgenamen achtergelaten. Een van de kinderen heeft de nalatenschap van erflaatster aanvaard onder het voorrecht van boedelbeschrijving.

Verzoekers vragen de kantonrechter om ingevolge artikel 4:209 lid 1 BW de opheffing van de vereffening van de nalatenschap te bevelen en de vereffeningskosten vast te stellen.

De kantonrechter overweegt het volgende.

Aan het verzoekschrift is een boedelbeschrijving gehecht. Hieruit blijkt dat de nalatenschap van erflaatster negatief is en de baten slechts toereikend zijn om een gedeelte van de schulden te voldoen.

Nu de geringe waarde der baten daartoe aanleiding geeft terwijl verder niet is gebleken van andere feiten of omstandigheden die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, zal de kantonrechter de opheffing van de vereffening bevelen.

Aangezien gebleken is dat alle erfgenamen instemmen met het onderhavige verzoek, kan een mondelinge behandeling van de zaak naar het oordeel van de kantonrechter achterwege blijven.

De reeds gemaakte vereffeningskosten zullen worden vastgesteld op € 1.313,15.

De griffier zal zorgdragen voor inschrijving van deze beslissing in het boedelregister.

De griffier zal de beslissing daarnaast bekend maken door plaatsing op www.rechtspraak.nl/uitspraken. Verzoekers zullen daarom worden ontheven van de wettelijke publicatieplicht.

De beslissing

De kantonrechter

beveelt de opheffing van de vereffening van de nalatenschap van Johanna Agatha Jorna voornoemd,

stelt het bedrag van de reeds gemaakte vereffeningskosten vast op € 1.313,15,

verstaat dat deze beslissing bekend gemaakt zal worden door plaatsing door de griffier op www.rechtspraak.nl/uitspraken,

wijst het meer of anders verzochte af.

Aldus gegeven door mr. M.P.F. van Dooren, en in het openbaar uitgesproken.

type: em