Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2014:7777

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
22-08-2014
Datum publicatie
10-09-2014
Zaaknummer
3273095 - EZ VERZ 14-149
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Opheffing vereffening nalatenschap Theodorus Hubertus Feller, geboren te Susteren op 27 juni 1942 en overleden te Sittard-Geleen op 9 juni 2014. De laatste woonplaats van de overledene was Nieuwstadt.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Burgerlijk recht

Zittingsplaats Roermond

Zaaknummer: 3273095 \ EZ VERZ 14-149

Beschikking erfrecht van de kantonrechter van 22 augustus 2014.

Op 23 juli 2014 is ter griffie van de rechtbank Limburg, burgerlijk recht / kanton, locatie Roermond, ingekomen een verzoekschrift met bijlagen, ingediend door mevrouw [verzoekster], wonende te [woonplaats], [adres].

Op 9 juni 2014 is in Sittard-Geleen overleden de heer Theodorus Hubertus Feller, geboren te Susteren op 27 juni 1942. De laatste woonplaats van de overledene was Nieuwstadt.

Erflater heeft verzoekster - zijn dochter - als enige erfgenaam achtergelaten. Verzoekster heeft de nalatenschap van erflater aanvaard onder het voorrecht van boedelbeschrijving.

Verzoekster vraagt de kantonrechter om ingevolge artikel 4:209 lid 1 Burgerlijk Wetboek (BW) de opheffing van de vereffening van de nalatenschap te bevelen.

De kantonrechter overweegt het volgende.

Aan het verzoekschrift is een boedelbeschrijving gehecht. Hieruit blijkt dat de schulden van de nalatenschap van erflater ongeveer € 8.700,00 bedragen. Aan activa is een totaalbedrag van ongeveer € 1.500,00 opgenomen.

Nu de geringe waarde der baten daartoe aanleiding geeft terwijl verder niet is gebleken van feiten of omstandigheden die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, zal de kantonrechter de opheffing van de vereffening bevelen.

Een mondelinge behandeling van de zaak kan naar het oordeel van de kantonrechter achterwege blijven.

De griffier zal zorg dragen voor inschrijving van deze beslissing in het boedelregister.

De griffier zal de beslissing daarnaast bekend maken door plaatsing op www.rechtspraak.nl/uitspraken. Verzoekster zal daarom worden ontheven van de wettelijke publicatieplicht.

De beslissing

De kantonrechter

beveelt de opheffing van de vereffening van de nalatenschap van Theodorus Hubertus Feller voornoemd,

verstaat dat deze beslissing bekend gemaakt zal worden door plaatsing door de griffier op www.rechtspraak.nl/uitspraken.

wijst voor zoveel nodig het meer of anders verzochte af.

Aldus gegeven door mr. M.P.F. van Dooren, en in het openbare terechtzitting uitgesproken.

type: em

coll: