Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2014:11454

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
28-08-2014
Datum publicatie
13-01-2015
Zaaknummer
C/03/195562 / BZ RK 14/1123
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

---

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Zittingsplaats Maastricht

Familie en jeugd

Datum beschikking: 28 augustus 2014

Zaaknummer: C/03/195562 / BZ RK 14/1123

De enkelvoudige kamer, belast met de behandeling van burgerlijke zaken, heeft de navolgende beschikking gegeven

in de zaak van:

[naam betrokkene],

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum],

wonend te [adres],

verblijvend in Mondriaan Maastricht.

1 Het procesverloop

Bij beschikking van 24 augustus 2014 is door de burgemeester van de gemeente Maastricht ten aanzien van [naam betrokkene] (hierna: betrokkene) een last gegeven tot inbewaringstelling als bedoeld in artikel 20, eerste lid, van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (hierna: Wet Bopz).

De officier van justitie heeft bij verzoekschrift, op 25 augustus 2014 ter griffie ingekomen, aan de rechtbank verzocht een machtiging te verlenen tot voortzetting van de inbewaringstelling van betrokkene in een psychiatrisch ziekenhuis.

Bij het verzoekschrift is de last van de burgemeester alsmede een op 24 augustus 2014 ondertekende en met redenen omklede geneeskundige verklaring overgelegd van

drs. M. Timmermans, AIOS die wordt ondersteund door een aanvullende schriftelijk verklaring van drs. I.P.A. Weltens, psychiater, die betrokkene kort na binnenkomst in het psychiatrisch ziekenhuis heeft gezien en onderzocht in het kader van de inbewaringstelling en die de geneeskundige verklaring onderschrijft.

De rechtbank heeft het verzoek mondeling behandeld op 28 augustus 2014, waar zijn gehoord betrokkene en drs. I.P.A. Weltens, psychiater.

2 Beoordeling

Betrokkene geeft duidelijk meermaals te kennen dat zij geen juridische bijstand wil van de aan haar toevoegde advocaat mr. J.A. Moonen. Zij is van mening dat dit geen echte advocaat is. Nadat mr. Moonen de behandelruimte heeft verlaten is betrokkene genegen zich te doen horen.

Uit de overgelegde stukken en de door de rechtbank tijdens de hoorzitting verkregen inlichtingen blijkt dat betrokkene gevaar veroorzaakt, dat het ernstige vermoeden bestaat dat een stoornis van de geestvermogens de betrokkene het gevaar doet veroorzaken, dat het gevaar zo onmiddellijk dreigend is dat toepassing van paragraaf 1 (voorlopige machtiging) van de Wet Bopz niet kan worden afgewacht en dat het gevaar niet door tussenkomst van personen of instellingen buiten een psychiatrisch ziekenhuis kan worden afgewend.

Voorts is de rechtbank van oordeel dat betrokkene geen blijk geeft van de nodige bereidheid tot opneming en verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis.

Gelet op de betreffende artikelen van de Wet Bopz wordt derhalve als volgt beslist.

3 Beslissing

De rechtbank:

verleent machtiging tot voortzetting van de inbewaringstelling van de betrokkene in een psychiatrisch ziekenhuis.

Deze beschikking is gegeven door mr. P. van Blaricum, rechter, en uitgesproken op

28 augustus 2014 in tegenwoordigheid van de griffier.

hb

Tegen deze beschikking staat geen gewoon rechtsmiddel open..