Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2013:CA1480

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
29-05-2013
Datum publicatie
30-05-2013
Zaaknummer
377855 \ EZ VERZ 13-58
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Opheffing vereffening nalatenschap Christina Maria Antonia van der Heijden, geboren te Roermond op 13 december 1971, overleden te Beesel op 20 april 2012.

Het laatste woonadres van de overledene was Kapellerlaan 251A te Roermond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Zittingsplaats Roermond

Burgerlijk recht

Zaaknummer: 377855 \ EZ VERZ 13-58

Beschikking erfrecht van de kantonrechter d.d. 29 mei 2013.

Op 2 mei 2013 is ter griffie van de rechtbank Limburg, burgerlijk recht / kanton, locatie Roermond, ingekomen een verzoekschrift met bijlagen, ingediend door mevrouw [gevolmachtigde], wonende te [woonplaats], [adres], gevolmachtigde van de heer [erfgenaam 1] en mevrouw [erfgenaam 2], beiden wonende te [woonplaats], [adres].

Op 20 april 2012 is in Beesel overleden Christina Maria Antonia van der Heijden, geboren te Roermond op 13 december 1971. Het laatste woonadres van de overledene was Kapellerlaan 251A te Roermond.

Erflaatster heeft als erfgenamen achtergelaten de heer [erfgenaam 1] en mevrouw [erfgenaam 2]. Zij hebben de nalatenschap van erflaatster aanvaard onder het voorrecht van boedelbeschrijving.

Verzoekster vraagt de kantonrechter om ingevolge het bepaalde in artikel 4:209 lid 1 BW de opheffing van de vereffening van de nalatenschap te bevelen.

De kantonrechter overweegt het volgende.

Verzoekster heeft op 23 juni 2012 een boedelbeschrijving ter griffie ingediend. Op 16 april 2013 heeft zij een aanvulling op deze boedelbeschrijving ingezonden.

Verzoekster heeft verklaard dat het appartement van erflaatster is verkocht en dat er na betaling van alle rekeningen een restschuld is overgebleven van € 25.303,70 aan de ING Bank Amsterdam.

Nu de geringe waarde der baten daartoe aanleiding geeft en verder niet is gebleken van feiten of omstandigheden die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, zal de kantonrechter de opheffing van de vereffening bevelen.

Een mondelinge behandeling van de zaak kan naar het oordeel van de kantonrechter achterwege blijven.

De griffier zal zorg dragen voor inschrijving van deze beslissing in het boedelregister.

De griffier zal de beslissing daarnaast bekend maken door plaatsing op www.rechtspraak.nl/uitspraken. De erfgenamen zullen daarom worden ontheven van de wettelijke publicatieplicht.

Beschikkende

Beveelt de opheffing van de vereffening van de nalatenschap van Christina Maria Antonia van der Heijden voornoemd.

Verstaat dat deze beslissing bekend gemaakt zal worden door plaatsing door de griffier op www.rechtspraak.nl/uitspraken.

Wijst - voor zoveel nodig - het meer of anders verzochte af.

Aldus gegeven door mr. M.P.F. van Dooren, kantonrechter, en ter openbare terechtzitting van 29 mei 2013 uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier.

typ: em