Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2013:BZ6928

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
05-04-2013
Datum publicatie
11-04-2013
Zaaknummer
363325 \ EZ VERZ 13-6
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Beschikking opheffing van de vereffening inzake de nalatenschap van de heer R.J.H. van Dongen, geboren op 6 mei 1967 en overleden te Horst aan de Maas op 26 mei 2012.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Burgerlijk recht

Zittingslocatie Roermond

Zaaknummer:363325 \ EZ VERZ 13-6

Beschikking erfrecht van de kantonrechter d.d. 5 april 2013.

Gezien het op 22 januari 2013 ter griffie van de rechtbank Limburg, zittingslocatie Roermond door mevrouw mr. C.M.W.M. Verrijdt, verbonden aan Van der Putt advocaten te Venray namens

mevrouw [verzoekster], wonende te [woonplaats], [adres]

ingediende verzoek, waarin deze verzoekt de opheffing van de vereffening van de hierna te noemen nalatenschap te bevelen.

Op 26 mei 2012 is te Horst aan de Maas overleden de heer Ronny Johannes Hubertus van Dongen, geboren te Horst op 6 mei 1967, laatst wonende te 5961 VL Horst aan de Kievitstraat 38.

De nalatenschap is door de erfgenamen onder het voorrecht van boedelbeschrijving aanvaard.

Op 26 maart 2013 heeft de mondelinge behandeling van het verzoek plaatsgehad. Verzoekster, bijgestaan door haar advocaat, heeft ter zitting het verzoek nader toegelicht.

Naar aanleiding van het verhandelde ter zitting heeft de gemachtigde van verzoekster bij faxbericht van 2 april 2013 nog nadere stukken overgelegd.

De kantonrechter overweegt als volgt.

Uit het verzoekschrift, de nadere producties en uit de ter zitting van 26 maart 2013 gegeven toelichting op het verzoek leidt de kantonrechter af dat de geringe waarde der baten van de nalatenschap aanleiding geeft het verzoek tot opheffing van de vereffening in te willigen. Uit de door de gemachtigde van verzoekster overgelegde producties blijkt dat de kosten van lijkbezorging ter hoogte van € 1.622,10, als bevoorrechte vordering ex artikel 3:288 lid 2 BW jo artikel 4:7 BW aan de moeder van de overledene, mevrouw [A], zijn terugbetaald. Daaruit volgt dat er thans geen saldo meer op de bankrekening van erflater staat. Daarnaast is niet gebleken van feiten of omstandigheden die inwilliging van het verzoek in de weg staan.

De kantonrechter zal de griffier opdragen deze beslissing te doen inschrijven in het boedelregister. Daarnaast zal de griffier zorgdragen voor publicatie van deze uitspraak op www.rechtspraak.nl, waarmee verzoekster zal worden ontheven van de wettelijke publicatieplicht.

BESCHIKKENDE

Beveelt de opheffing van de vereffening van de nalatenschap van de heer R.J.H. van Dongen.

Draagt de griffier op deze beslissing in te schrijven in het boedelregister.

Verstaat dat deze beslissing wordt gepubliceerd op www.rechtspraak.nl.

Aldus gegeven door mr. M.P.F. van Dooren, kantonrechter, en ter openbare terechtzitting van 5 april 2013 uitgesproken, in tegenwoordigheid van de griffier.

typ: ph

coll: