Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2013:BY9123

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
22-01-2013
Datum publicatie
22-01-2013
Zaaknummer
03/703069-11
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Bezwaarschrift tegen kennisgeving omzetting; vervangende hechtenis reeds tenuitvoergelegd. Gelet op berichtgeving reclassering bezwaarschrift gegrond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Zittingsplaats Maastricht

Stafrecht

Parketnummer: 03/703069-11

Repnr.: 696/12

Deze beslissing is gegeven door de meervoudige kamer voor de behandeling van strafzaken, naar aanleiding van het op 12 november 2012 ter griffie van deze rechtbank ingekomen

bezwaarschrift tegen de kennisgeving omzetting d.d. 9 november 2012 van

[naam veroordeelde],

geboren te [geboortegegevens veroordeelde],

wonende te [adresgegevens veroordeelde],

hierna te noemen: de veroordeelde.

De procedure

Bij bezwaarschrift van 9 november 2012 is door mr. M.M.F. Starmans, raadsman van ver-oordeelde, bezwaar gemaakt tegen de aan de veroordeelde betekende kennisgeving ex artikel 22g, eerste lid, van het Wetboek van Strafrecht.

De rechtbank heeft de veroordeelde, zijn raadsman en de officier van justitie gehoord tijdens de behandeling van het bezwaarschrift op 8 januari 2013. Tevens heeft de rechtbank kennis genomen van de stukken in de onderhavige zaak.

De feiten

Bij vonnis van de meervoudige strafkamer in deze rechtbank van 23 november 2011 is aan de veroordeelde opgelegd een taakstraf voor de duur van 30 uren, subsidiair 15 dagen ver-vangende hechtenis.

De veroordeelde heeft deze taakstraf niet naar behoren verricht.

De officier van justitie heeft, van oordeel zijnde dat de veroordeelde aldus de taakstraf niet naar behoren heeft verricht, de tenuitvoerlegging bevolen van 15 dagen vervangende hechtenis.

Overwegingen omtrent het bezwaar

Ter terechtzitting heeft de raadsman te kennen gegeven dat de vervangende hechtenis van 15 dagen inmiddels ten uitvoer is gelegd. De raadsman heeft toch verzocht het bezwaarschrift gegrond te verklaren. Hij heeft hierbij gewezen op een brief van Mondriaan d.d. 1 oktober 2012, waarin wordt gesteld dat de veroordeelde nog een laatste kans krijgt zich aan de ge-maakte afspraken te houden. De retournering is hiermee in tegenspraak.

De officier van justitie heeft ter terechtzitting haar standpunt gewijzigd en eveneens verzocht het bezwaarschrift gegrond te verklaren.

Gelet op deze omstandigheden is de rechtbank van oordeel dat de veroordeelde terecht be-zwaar heeft gemaakt tegen voornoemde beslissing van de officier van justitie. Zij zal het bewaarschrift, ondanks dat de veroordeelde de vervangende hechtenis reeds heeft uitgezeten, dan ook gegrond verklaren.

BESLISSING:

De rechtbank verklaart het bezwaar gegrond en stelt het aantal uren werkstraf dat veroor-deelde nog dient te verrichten vast op 0 uren.

Deze beslissing is aldus genomen door mr. S.V. Pelsser, voorzitter, mr. R.A.J. van Leeuwen en mr. J.M.E. Kessels, rechters, in tegenwoordigheid van mr. K. Mahovic, griffier, en uitge-sproken ter openbare zitting van deze rechtbank op 22 januari 2013.