Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLIM:2013:7578

Instantie
Rechtbank Limburg
Datum uitspraak
09-10-2013
Datum publicatie
10-10-2013
Zaaknummer
2187948 \ EZ VERZ 13-114
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Opheffing vereffening nalatenschap Manfred Bergthaler, geboren te Ried im Innkreis, Oostenrijk, op 13 september 1950, en overleden te Maastricht op 1 november 2012. Het laatste woonadres van de overledene was Beethovenstraat 827, 6044 PW Roermond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK LIMBURG

Zittingsplaats Roermond

Burgerlijk recht

Zaaknummer: 2187948 \ EZ VERZ 13-114

Beschikking erfrecht van de kantonrechter d.d. 9 oktober 2013.

Op 17 juli 2013 is ter griffie van de rechtbank Limburg, burgerlijk recht / kanton, locatie Roermond, ingekomen een verzoekschrift met bijlagen, ingediend door mr. M.G. van Velzen, verbonden aan Van Hecke Houben notarissen te Heythuysen.

Op 1 november 2012 is in Maastricht overleden de heer Manfred Bergthaler, geboren te Ried im Innkreis, Oostenrijk, op 13 september 1950. Het laatste woonadres van de overledene was Beethovenstraat 827, 6044 PW Roermond.

De kinderen van erflater hebben de nalatenschap aanvaard onder het voorrecht van boedelbeschrijving.

Verzoekster vraagt de kantonrechter primair om ingevolge artikel 4:209 lid 1 BW zowel de opheffing van de vereffening als de kosteloze vereffening van de nalatenschap te bevelen.

De kantonrechter overweegt het volgende.

Verzoekster heeft verklaard, en uit de bij het verzoekschrift gevoegde boedelbeschrijving is gebleken, dat er geen geld in de nalatenschap aanwezig is om de kosten voor de verdere afwikkeling van de nalatenschap te betalen.

Nu de geringe waarde der baten van de nalatenschap daartoe aanleiding geeft en verder niet is gebleken van feiten of omstandigheden die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, zal de kantonrechter de opheffing van de vereffening bevelen.

Voor gelijktijdige toewijzing van het verzoek tot kosteloze vereffening acht de kantonrechter geen plaats.

Een mondelinge behandeling van de zaak kan naar het oordeel van de kantonrechter achterwege blijven.

De griffier zal zorg dragen voor inschrijving van deze beslissing in het boedelregister.

De griffier zal de beslissing bekend maken door plaatsing op www.rechtspraak.nl/uitspraken. De erfgenamen zullen daarom worden ontheven van de wettelijke publicatieplicht.

Beschikkende

Beveelt de opheffing van de vereffening van de nalatenschap van de heer Manfred Bergthaler voornoemd.

Verstaat dat deze beslissing bekend gemaakt zal worden door plaatsing door de griffier op www.rechtspraak.nl/uitspraken.

Wijst - voor zoveel nodig - het meer of anders verzochte af.

Aldus gegeven door mr. G.M.P. Brouns, kantonrechter, en ter openbare terechtzitting van 9 oktober 2013 uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier.

typ: em