Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBLEE:2003:AH8566

Instantie
Rechtbank Leeuwarden
Datum uitspraak
24-06-2003
Datum publicatie
30-06-2003
Zaaknummer
17/081024-03von
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Het onderzoek ter terechtzitting in de zaak tegen verdachte wordt hervat omdat is gebleken dat niet alle dossiers dezelfde verklaringen van getuigen en/of verdachten bevatten. De rechtbank geeft de officier van justitie daarom opdracht ontbrekende verklaringen aan het dossier toe te voegen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank Leeuwarden

Sector strafrecht

VERKORT VONNIS

Uitspraak: 24 juni 2003

Parketnummer: 17/081024-03

VONNIS van de meervoudige kamer voor de behandeling van strafzaken, in de zaak van het openbaar ministerie tegen de verdachte:

[verdachte],

geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats],

wonende te [adres].

De rechtbank heeft gelet op het ter terechtzitting gehouden onderzoek van 10 juni 2003.

De verdachte is verschenen, bijgestaan door mr. K.E. Wielenga, advocaat te Joure.

TELASTELEGGING

Aan dit vonnis is een door de griffier gewaarmerkte fotokopie van de dagvaarding gehecht, waaruit de inhoud van de telastelegging geacht moet worden hier te zijn overgenomen.

BERAADSLAGING

Tijdens de beraadslaging is de rechtbank tot het oordeel gekomen dat het onderzoek ter terechtzitting onvolledig is geweest.

Tijdens de behandeling ter terechtzitting van de zaken van een aantal van verdachtes medeverdachten is gebleken dat niet in alle dossiers dezelfde verklaringen zijn opgenomen en dat in het dossier van één van deze medeverdachten niet waren opgenomen een viertal processen-verbaal van de politie, waarvan in ieder geval één een voor hem ontlastende verklaring bevat. Door de ongelijke opbouw van de dossiers van verdachte en enige van zijn medeverdachten kan de rechtbank niet op korte termijn vaststellen welke verschillen er tussen de dossiers van de verdachten bestaan. Het is derhalve niet denkbeeldig dat ook in het dossier van verdachte één of meer hem betreffende verklaringen ontbreken. De rechtbank kan de volledigheid van het dossier van verdachte eerst vaststellen als alle door de getuigen en/of medeverdachten afgelegde verklaringen, betreffende hetgeen op 1 januari 2003 te Nieuwehorne is gebeurd, in het dossier van verdachte zijn opgenomen. Teneinde dit laatste te doen bewerkstelligen wordt de zaak van verdachte aangehouden.

DE UITSPRAAK VAN DE RECHTBANK LUIDT

RECHTDOENDE:

Beveelt de hervatting van het onderzoek op een nader te bepalen terechtzitting.

Stelt de stukken in handen van de officier van justitie, teneinde alle door de getuigen en medeverdachten van verdachte afgelegde verklaringen, betreffende hetgeen op 1 januari 2003 te Nieuwehorne is gebeurd, in het dossier van de onderhavige zaak te voegen.

Dit vonnis is gewezen door mr. R.S. Wegener Sleeswyk, voorzitter, mr. G.A.M. Peper en mr. M.R. de Vries, rechters, bijgestaan door mr. F.F. van Emst, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van deze rechtbank op 24 juni 2003.