Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBHAA:2012:BW5716

Instantie
Rechtbank Haarlem
Datum uitspraak
19-04-2012
Datum publicatie
14-05-2012
Zaaknummer
12/1526
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Niet kan worden uitgesloten dat het overgangsrecht van artikel 27 en 28 van de voorschriften van het bestemmingsplan ‘Duinwijk’ van toepassing is. Dit moet in de bezwaarfase worden onderzocht. De voorzieningenrechter wijst het verzoek om voorlopige voorziening toe.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK HAARLEM

Sector bestuursrecht

zaaknummer: AWB 12 - 1526

proces-verbaal van de mondelinge uitspraak van de voorzieningenrechter van 19 april 2012

in de zaak van:

[verzoeker], te [woonplaats], verzoeker,

(gemachtigde: mr. N. Bakker, advocaat te Velsen),

tegen:

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Velsen,

verweerder.

Tegenwoordig: mr. J.M. Janse van Mantgem, rechter, mr. J.J. van Bree, rechterlijk ambtenaar in opleiding en P.M. van der Pol, griffier.

Zitting: 19 april 2012

Verschenen: Verzoeker in persoon, bijgestaan door zijn gemachtigde. Verweerder is vertegenwoordigd door W. Dooijes.

Bij besluit van 31 januari 2012 heeft verweerder verzoeker onder oplegging van een last onder dwangsom gelast om het deel van het dakterras dat zonder omgevingsvergunning is gerealiseerd op het perceeladres [adres] te verwijderen en verwijderd te houden en het gebruik daarvan te staken en gestaakt te houden en daartoe de geplaatste omheining, bloembakken en beplanting en dergelijke van het betreffende gedeelte van het pand te verwijderen.

Tegen dit besluit heeft verzoeker bezwaar gemaakt. Ook heeft hij verzocht de begunstigingstermijn te verlengen en vervolgens tegen de weigering daarvan eveneens bezwaar gemaakt. Verzoekers hebben tevens verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Bij mondelinge uitspraak van 19 april 2012 heeft de voorzieningenrechter het verzoek om voorlopige voorziening toegewezen en het besluit van 31 januari 2012 geschorst tot zes weken nadat verweerder een beslissing op bezwaar heeft genomen.

De voorzieningenrechter heeft daartoe het volgende overwogen.

Niet kan worden uitgesloten dat het overgangsrecht van artikel 27 en 28 van de voorschriften van het bestemmingsplan ‘Duinwijk’ van toepassing is. Een en ander dient ten behoeve van de beslissing op bezwaar – eventueel na het houden van een nieuwe hoorzitting – nader te worden onderzocht. Ten behoeve van de beslissing op bezwaar stuurt verzoeker stukken aan verweerder op basis waarvan aannemelijk wordt gemaakt dat het overgangsrecht van toepassing is, dat wil zeggen: dat het dakterras in de huidige toestand al aanwezig was ten tijde van de terinzagelegging van het huidige bestemmingsplan ‘Duinwijk’.

Voorts bestaat aanleiding voor een proceskostenveroordeling ten aanzien van verweerder. De voorzieningenrechter stelt deze proceskosten vast op € 874,--. Tevens gelast de voorzieningenrechter dat verweerder het door verzoeker betaalde griffierecht van € 156,-- aan hem vergoedt.

Waarvan is opgemaakt dit proces-verbaal,

(griffier) (voorzieningenrechter)

afschrift verzonden op:

Rechtsmiddel

Tegen deze uitspraak staat geen rechtsmiddel open.