Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBHAA:2010:BO3683

Instantie
Rechtbank Haarlem
Datum uitspraak
29-10-2010
Datum publicatie
11-11-2010
Zaaknummer
479643 BZ VERZ 10- 5298
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Meerderjarigenbewind. De bewindvoerder verzoekt machtiging tot verkoop van de auto van rechthebbende. De kantonrechter wijst het verzoek toe.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Prg. 2011/24
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK HAARLEM

Sector kanton

Locatie Haarlem

Zaaknummer: 479643 BZ VERZ 10- 5298

datum uitspraak: 29 oktober 2010

BESCHIKKING VAN DE KANTONRECHTER

Naar aanleiding van het verzoek van:

[XXX], h.o.d.n. Schoonoord schuldsanering

gevestigd te Purmerend, postadres: 1440 AT Purmerend, postbus 770

hierna te noemen: bewindvoerder

als bewindvoerder over de goederen van de rechthebbende

[rechthebbende]

Wonende te [woonplaats], [adres]

geboren te [geboorteplaats], op [geboortedatum]

hierna te noemen: rechthebbende

De procedure

Op 27 augustus 2010 is een verzoekschrift ontvangen.

De bewindvoerder verzoekt toestemming om de auto van rechthebbende te verkopen, omdat de kosten verbonden aan het autobezit niet passen binnen het budget van rechthebbende, en voorts om de opbrengsten van die verkoop te gebruiken om (een deel ) van de schuldenlast af te lossen.

Op 15 oktober 2010 is het verzoekschrift op zitting behandeld waarbij de bewindvoerder en rechthebbende in staat zijn gesteld hun standpunt nader toe te lichten.

De beoordeling

.

De kantonrechter heeft uit het verzoek van de bewindvoerder opgemaakt dat de kosten die verbonden zijn aan het autobezit niet door rechthebbende kunnen worden voldaan. Volgens de bewindvoerder, en dit is door rechthebbende niet bestreden, is er een achterstand ontstaan in betaling van de verzekeringspremies, zodat rechthebbende nu onverzekerd rijdt. Rechthebbende loopt daardoor het risico op boetes. Voorts heeft de bewindvoerder aangevoerd, en dit is evenmin door rechthebbende bestreden, dat de auto binnenkort APK gekeurd dient te worden en dat daar, gezien de staat van de auto, reparaties uit zullen voortvloeien die rechthebbende niet kan betalen.

Dit alles overwegend en het gegeven dat met de verkoop van de auto een deel van de schulden kunnen worden afbetaald acht de kantonrechter het in het belang van rechthebbende dat de auto wordt verkocht.

Beslissing

De kantonrechter:

- verleent machtiging aan de bewindvoerder, voornoemd, om de auto van rechthebbende te verkopen.

Deze beschikking is gegeven en ondertekend door mr. G. Pott Hofstede, kantonrechter, en in het openbaar uitgesproken op bovengenoemde datum in tegenwoordigheid van de griffier.

U kunt binnen drie maanden na de hiervoor vermelde uitspraakdatum tegen deze beslissing in hoger beroep gaan bij het Gerechtshof te Amsterdam. Het beroep moet namens u worden ingesteld door een advocaat.