Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI0269

Instantie
Rechtbank Haarlem
Datum uitspraak
01-04-2009
Datum publicatie
07-04-2009
Zaaknummer
416175 VV EXPL 09-52
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Eiseres vordert achterstallig loon, vermeerderd met de wettelijke rente en de wettelijke verhoging. De kantonrechter wijst de gevorderde wettelijke verhoging af, omdat een prikkel voor correcte toekomstige loonbetalingen in dit geval zinledig is, nu de arbeidsovereenkomst van partijen per 1 maart 2009 is geëindigd.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
AR-Updates.nl 2009-0303
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK HAARLEM

Sector kanton

Locatie Haarlem

zaak/rolnr.: 416175/VV EXPL 09-52

datum uitspraak: 1 april 2009

VERSTEKVONNIS VAN DE KANTONRECHTER IN KORT GEDING

inzake

[eiseres]

te [woonplaats]

eisende partij

hierna te noemen [eiseres]

gemachtigde mr. T. Stevovic

tegen

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

SUNTREND KENNEMERLAND B.V.

te Heemskerk

gedaagde partij

hierna te noemen Suntrend.

De procedure

[eiseres] heeft Suntrend op 23 maart 2009 gedagvaard en gevorderd conform de dagvaarding. De mondelinge behandeling van de zaak heeft plaatsgevonden op 1 april 2009. Suntrend is niet ter zitting verschenen. De kantonrechter heeft verstek verleend.

De beoordeling

De vordering zal worden toegewezen omdat deze niet ongegrond of onrechtmatig is. De gevorderde wettelijke verhoging zal worden afgewezen, aangezien reeds wettelijke rente wordt toegewezen en een prikkel voor correcte toekomstige loonbetalingen in dit geval zinledig is, nu de arbeidsovereenkomst van partijen per 1 maart 2009 is geëindigd.

De proceskosten komen voor rekening van Suntrend omdat deze in het ongelijk wordt gesteld.

Beslissing

De kantonrechter:

- veroordeelt Suntrend bij wijze van voorlopige voorziening om aan [eiseres] tegen behoorlijk bewijs van kwijting en onder overlegging van een deugdelijke bruto/netto specificatie te betalen € 1.906,66 bruto, vermeerderd met emolumenten, ter zake van het overeengekomen loon ad € 953,33 bruto per maand, over de maanden januari en februari 2009, vermeerderd met de wettelijke rente telkens vanaf de dag van opeisbaarheid van de onderscheiden bedragen tot de dag der algehele voldoening;

- veroordeelt Suntrend tot betaling van de proceskosten, die aan de kant van [eiseres] tot en met vandaag worden begroot op de bedragen zoals deze hieronder zijn gespecificeerd:

dagvaarding € 85,98

vastrecht € 208,00

salaris gemachtigde € 400,00;

- verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad;

- wijst af het meer of anders gevorderde.

Dit vonnis is gewezen door mr. C.E. van Oosten-van Smaalen en uitgesproken op de openbare terechtzitting van bovengenoemde datum.