Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ1134

Instantie
Rechtbank Haarlem
Datum uitspraak
27-10-2006
Datum publicatie
30-10-2006
Zaaknummer
326604 AL VERZ 06-1744
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Buitendienstmedewerker voor rayon Oost-Nederland werkt vanuit zijn woning in Almelo. Hij moet 1 dag per week naar de vestiging van zijn werkgever te Schiphol-Rijk voor werkoverleg. Die ene dag per week is onvoldoende om te kunnen aannemen dat werknemer zijn arbeid gewoonlijk te Schiphol-Rijk verricht. Kantonrechter Haarlem verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak naar de kantonrechter te Almelo.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK HAARLEM

Sector kanton

Locatie Haarlem

zaak/rolnr.: 326604 AL VERZ 06-1744

datum uitspraak: 27 oktober 2006

BESCHIKKING VAN DE KANTONRECHTER

inzake

de besloten vennootschap Honda Nederland B.V.

statutair gevestigd te Ridderkerk, kantoor houdende te Schiphol-Rijk, gemeente Haarlemmermeer

verzoekende partij

hierna te noemen: Honda

gemachtigde: mr. J.P. Dikker

tegen

[verweerder]

te [woonplaats]

verwerende partij

hierna te noemen: [verweerder]

gemachtigde: mr. A.E.B. de Hollander

De procedure

Op 19 oktober 2006 is ter griffie een verzoekschrift ontvangen van Honda strekkende tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met [verweerder].

Op 25 oktober 2006 is ter griffie een brief ontvangen van de gemachtigde van [verweerder] waarin wordt verzocht dat de kantonrechter zich onbevoegd zal verklaren van het verzoekschrift kennis te nemen en het verzoekschrift door te zenden naar de kantonrechter te Almelo. De gemachtigde stelt daartoe dat [verweerder] zijn werkzaamheden grotendeels verricht vanuit zijn woning te Almelo.

Op 26 oktober 2006 is ter griffie een brief ontvangen van de gemachtigde van Honda. Daarin wordt gesteld dat [verweerder] zijn werkzaamheden verricht vanuit het kantoor op

Schiphol-Rijk, omdat iedere maandag een “verkoopvergadering” op dat kantoor plaats vindt, althans omdat [verweerder] iedere week een dag op het kantoor te Schiphol-Rijk werkt.

De beoordeling van het geschil

De kantonrechter is van oordeel dat hetgeen Honda stelt onvoldoende is om de conclusie te rechtvaardigen dat [verweerder] zijn werkzaamheden gewoonlijk verrichtte in de vestiging van Honda te Schiphol-Rijk, zoals vereist door artikel 100 Rv. Onweersproken is dat [verweerder] de resterende vier dagen tijd van de week zijn werkzaamheden gewoonlijk verricht vanuit zijn woning in Almelo. Het enkele feit dat [verweerder] 1x in de week naar de vestiging te

Schiphol-Rijk moet voor overleg brengt geen verandering in het karakter van zijn normale werkzaamheden, namelijk die van buitendienstmedewerker voor het rayon Oost-Nederland, die hij vanuit zijn woning in Almelo verricht.

De kantonrechter te Haarlem is derhalve niet bevoegd van de zaak kennis te nemen. De zaak zal daarom worden verwezen naar de rechtbank Almelo, sector kanton.

Beslissing

De kantonrechter:

- verklaart zich onbevoegd van de zaak kennis te nemen;

- verwijst de zaak in de stand waarin deze zich bevindt naar de rechtbank Almelo, sector kanton..

Deze beschikking is gegeven door mr. F.J.P. Veenhof en uitgesproken op de openbare terechtzitting van bovengenoemde datum.