Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBGRO:2011:BQ0907

Instantie
Rechtbank Groningen
Datum uitspraak
17-01-2011
Datum publicatie
12-04-2011
Zaaknummer
123849-HA RK 11-7
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Ingevolge het bepaalde in artikel 37 Rv dient een verzoek tot wraking te bevatten de naam van de behandelend rechter van wie de wraking wordt verzocht. Het verzoekschrift voldoet niet aan dit formele vereiste. Verzoekers kunnen niet in hun verzoek worden ontvangen. Tot een mondelinge behandeling behoeft niet te worden overgegaan.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJF 2011/228
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beslissing

RECHTBANK GRONINGEN

MEERVOUDIGE KAMER

Zaaknummer: 123849 / HA RK 11-7

Datum beslissing: 17 januari 2011

Beslissing op het schriftelijke verzoek van H. Zijlstra, gemachtigde van [verzoekers] kantoorhoudende te Zoetermeer (hierna: verzoekers) tot wraking ingevolge artikel 36 e.v. Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (hierna: Rv).

1. Procesverloop

1.1. Bij brief van 7 januari 2011, heeft verzoeker een verzoek ingediend tot wraking van de behandelend rechter, in het geschil met zaaknummer 122829 FA RK 10-2810, waarbij verzoekers als partij zijn betrokken.

2. De beoordeling

Ingevolge het bepaalde in artikel 37 Rv dient een verzoek tot wraking te bevatten de naam van de behandelend rechter van wie de wraking wordt verzocht.

Nu niet aan dit formele vereiste voor wraking is voldaan, kunnen verzoekers niet in hun verzoek worden ontvangen. Tot een mondelinge behandeling behoeft niet te worden overgegaan.

De rechtbank hecht er aan te melden dat het niet vermelden van de naam van de behandelend rechter in de oproep niet met zich brengt dat de schijn van vooringenomenheid is gewekt. Wel is de rechtbank met verzoekers eens dat het wenselijk is partijen op voorhand te informeren welke rechter de zaak zal behandelen. Daarom zal in de toekomst de naam van de behandelend rechter in de oproeping worden opgenomen.

3. Beslissing

De rechtbank:

3.1. verklaart verzoekers niet ontvankelijk in hun verzoek,

3.2 bepaalt dat de procedure in de hoofdzaak (met zaaknummer 122829 FA RK 10-2810) wordt voortgezet in de stand waarin zij zich bevond ten tijde van het indienen van het schriftelijke verzoek tot wraking,

3.3. beveelt de onmiddellijke mededeling van deze beslissing aan verzoeker,

de sectorvoorzitter van de sector civiel, mr. A.M. Crouwel en de officier van justitie.

Aldus gegeven door mrs. R.B.M. Keurentjes, voorzitter, M.W. de Jonge en

E.J. Oostdijk, rechters, in tegenwoordigheid van K. Bootsman als griffier en in het openbaar uitgesproken op 17 januari 2011.

kb