Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBGRO:2009:BK4660

Instantie
Rechtbank Groningen
Datum uitspraak
24-11-2009
Datum publicatie
27-11-2009
Zaaknummer
107620/FA RK 09-222
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verdeling van zorg- en opvoedingstaken; pp zijn het grotendeels met elkaar eens, maar verschillen van mening over begin van de wekelijkse omgang; rechtbank hakt knopen door;

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK GRONINGEN

Sector Civielrecht

zaaknr.: 107620/FA RK 09-222

de vrouw,

advocaat mr. M.M. Wiersema,

en

de man,

advocaat mr. J.M. van Duursen.

PROCESVERLOOP

De rechtbank heeft op 19 mei 2009 en op 1 september 2009 tussenbeschikkingen gegeven.

De zaak is behandeld ter zitting met gesloten deuren van 12 november 2009.

Daarbij zijn verschenen en gehoord:

- partijen;

- de advocaten;

- mevrouw A.I. van Dijk namens de Raad voor de Kinderbescherming, regio Groningen en Drenthe,

locatie Groningen (verder te noemen de Raad).

RECHTSOVERWEGINGEN

De rechtbank neemt hier over hetgeen is overwogen en beslist in voormelde

tussenbeschikkingen.

Bij de beschikking van 1 september 2009 is de beslissing over de omgangsregeling tussen de man en de minderjarige kinderen van partijen [A en B] aangehouden.

verdeling van zorg- en opvoedingstaken

Partijen zijn het grotendeels eens over de verdeling van zorg- en opvoedingstaken.

De man zou het liefste zien, dat de kinderen de ene week op vrijdag van 07.00 uur tot 17.00 uur bij hem zijn en de andere week van vrijdag 07.00 uur tot zondag 17.00 uur, alsmede gedurende de helft van de schoolvakanties en de feestdagen, waarbij de man de kinderen haalt en bij de vrouw brengt.

De vrouw vindt het rustiger voor de kinderen wanneer deze op vrijdag niet eerst naar de man gaan maar door haar naar de voorschoolse opvang (A) en de opvang (B) worden gebracht, waarna de man de kinderen tussen de middag van school, respectievelijk de opvang ophaalt.

De kinderen zijn sinds januari 2009 op vrijdag vanaf 07.00 uur bij de man, omdat de vrouw om 07.30 uur met haar werk begint. Ter zitting is gebleken, dat deze regeling met name voor A omdat zij naar school gaat, vermoeiend is.

De rechtbank zal - rekening houdende met hetgeen door of namens partijen is aangevoerd -en gelet op het belang van (de rust van) de kinderen, een verdeling van zorg- en opvoedingstaken vaststellen, waarbij de kinderen de ene week van donderdag 15.00 uur tot vrijdag 17.00 uur en de week daarop van donderdag 15.00 uur tot zondag 17.00 uur bij de man zijn, alsmede gedurende de helft van de schoolvakanties en de feestdagen.

De man haalt B dan bij de vrouw op (hij gaat dan niet naar de opvang) en vervolgens A bij school. De man brengt de kinderen bij de vrouw terug. Deze regeling gaat in op donderdag 19 november 2009.

BESLISSING

stelt de volgende verdeling van de zorg- en opvoedingstaken vast:

de minderjarige kinderen van partijen [A en B] verblijven met ingang van donderdag 19 november 2009 de ene week op donderdag bij de man vanaf 15.00 uur tot vrijdag 17.00 uur en de andere week van donderdag 15.00 uur tot zondag 17.00 uur, alsmede gedurende de helft van de schoolvakanties en de feestdagen; de man haalt op donderdag eerst B op bij de vrouw en vervolgens A bij school en brengt beide kinderen weer bij de vrouw terug;

verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad;

wijst af het meer of anders verzochte.

Deze beschikking is gegeven door mr. M.P. den Hollander en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 24 november 2009, in tegenwoordigheid van de griffier.

gdk