Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBGRO:1999:AF0369

Instantie
Rechtbank Groningen
Datum uitspraak
19-10-1999
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
FT RK 99.415
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Uit de na indiening van het verzoekschrift verkregen informatie blijkt dat verzoeker, voor de door de rechtbank bepaalde behandeling van het door hem ingediende verzoekschrift, is overleden.

Het overlijden van verzoeker heeft tot gevolg, dat een schuldsaneringsregeling niet kan worden gerealiseerd. Hoewel de Faillissementswet zulks niet expliciet aangeeft brengt het stelsel van de wet met zich mee, dat het verzoek tot toelating van de schuldsaneringsregeling behoort te worden afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Arrondissementsrechtbank Groningen,

Eerste enkelvoudige kamer

X., geboren ... te ..., wonende te P.,

heeft op 5 oktober 1999 een verzoekschrift met bijlagen ingediend tot toepassing van de schuldsaneringsregeling.

De schuldsaneringsregeling stelt een natuurlijk persoon, die in een problematische schuldsituatie is geraakt, of dreigt te geraken, in staat een situatie te bereiken dat de vorderingen van schuldeisers niet langer afdwingbaar zijn.

Uit de na indiening van het verzoekschrift verkregen informatie blijkt dat verzoeker, voor de door de rechtbank bepaalde behandeling van het door hem ingediende verzoekschrift, is overleden.

Het overlijden van verzoeker heeft tot gevolg, dat een schuldsaneringsregeling, zoals hierboven genoemd, niet kan worden gerealiseerd. Hoewel de Faillissementswet zulké niet expliciet aangeeft brengt het stelsel van de wet met zich mee, dat het verzoek tot toelating van de schuldsaneringsregeling behoort te worden afgewezen.

Beslissing

De rechtbank:

- wijst het verzoek af.

Gewezen door mr J.P. Evenhuis, rechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 19 oktober 1999 in tegenwoordigheid van de griffier