Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2020:7930

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
03-08-2020
Datum publicatie
19-08-2020
Zaaknummer
NL20.6148 en NL20.6150
Rechtsgebieden
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

vovo, verzet me niet.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK DEN HAAG

Zittingsplaats Haarlem

Bestuursrecht

zaaknummers: NL20.6148 en NL20.6150


uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaken tussen

[verzoeker] , verzoeker,

V-nummer: [#] ,

[verzoekster] , verzoekster,

V-nummer: [##] ,

hierna gezamenlijk te noemen: verzoekers,

(gemachtigde: mr. A.W. Eikelboom),

en

de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, verweerder

(gemachtigde: mr. K.M.A. van der Heijden).


Procesverloop
Bij besluiten van 2 maart 2020 (de bestreden besluiten) heeft verweerder de aanvragen van verzoekers tot het verlenen van een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijdin de algemene procedure niet-ontvankelijk verklaard.

Verzoekers hebben tegen de bestreden besluiten beroepen ingesteld. Zij hebben verder de voorzieningenrechter verzocht om een voorlopige voorziening te treffen.

Verweerder heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft, tezamen met de behandeling van de beroepen met zaaknummers NL20.6147 en NL20.6149, plaatsgevonden op 30 juli 2020. Partijen hebben zich laten vertegenwoordigen door hun gemachtigden.

De rechtbank heeft op 3 augustus 2020 aan partijen meegedeeld dat het onderzoek van de behandeling van de beroepen wordt heropend en aangehouden.

Overwegingen

1. Ter zitting heeft verweerder de voorzieningenrechter meegedeeld dat hij zich niet verzet tegen toewijzing van de gevraagde voorzieningen indien wordt besloten het onderzoek van de behandeling van de beroepen te heropenen.

2. Gelet hierop zal de voorzieningenrechter de verzoeken om een voorlopige voorziening toewijzen, de bestreden besluiten schorsen en bepalen dat verzoekers niet mogen worden uitgezet naar Armenië totdat op de beroepen tegen de bestreden besluiten is beslist.

3. De voorzieningenrechter veroordeelt verweerder in de door verzoekers gemaakte proceskosten. Deze kosten stelt de voorzieningenrechter op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht voor de door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand vast op € 1.050,- (1 punt voor het indienen van het verzoekschrift, gelet op de samenhang tussen de zaken, en 1 punt voor het verschijnen ter zitting met een waarde per punt van € 525,- en een wegingsfactor 1).

Beslissing

De voorzieningenrechter:

- wijst de voorlopige voorzieningen toe;
- treft de voorlopige voorzieningen dat de bestreden besluiten worden geschorst en dat verzoekers niet mogen worden uitgezet totdat is beslist op de beroepen;

- veroordeelt verweerder in de proceskosten van verzoekers tot een bedrag van € 1.050,-.


Deze uitspraak is gedaan door mr. S. Mac Donald, voorzieningenrechter, in aanwezigheid van mr. C.H. Gall, griffier.

De uitspraak is gedaan op:

Als gevolg van maatregelen rondom het Coronavirus is deze uitspraak nog niet uitgesproken op een openbare uitsprakenzitting. Zodra het uitspreken weer mogelijk is, wordt deze uitspraak, voor zover nodig, alsnog in het openbaar uitgesproken.

Rechtsmiddel

Tegen deze uitspraak staat geen rechtsmiddel open.