Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2018:15156

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
17-10-2018
Datum publicatie
20-12-2018
Zaaknummer
7171784 EJ VERZ 18-85614
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Beschikking
Inhoudsindicatie

er is handlichting verleend op basis van Artikel 1:237 BW.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank DEN HAAG

Zittingsplaats Gouda

H\Zaaknr.: 7171784 \ EJ VERZ 18-85614

Datum: 17 oktober 2018

Op 28 augustus 2018 is binnengekomen ter griffie een verzoekschrift van Thijs Goedegebuure, geboren te Leiderdorp op 17 november 2001, wonende te 2408 SC Alphen aan den Rijn, Polderpeil 133, waarin hij de kantonrechter verzoekt hem handlichting te verlenen.

Op 10 oktober 2018 heeft de mondelinge behandeling plaatsgevonden. Daarbij is verzoeker verschenen, vergezeld van zijn [familie] [naam] en [naam] .

Verzoeker heeft volhard bij zijn verzoek en de [familie] hebben verklaard met het verzoek in te stemmen.

Gelet op het voorgaande en mede gelet op artikel 235, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek, zal het verzoek worden toegewezen.

Met betrekking tot de publicatieplicht van de te verlenen handlichting oordeelt de kantonrechter als volgt. Artikel 1:237 BW bepaalt dat de beschikking waarin handlichting is verleend, bekend moet worden gemaakt in de Staatscourant en in twee in de beschikking aan te wijzen dagbladen. De bedoeling van de wetgever daarbij is geweest dat op die manier zo veel mogelijk personen kennis kunnen nemen van de handlichting. Door de komst van het - voor een ieder toegankelijke - internet, heeft publicatie van de handlichting op internet naar het oordeel van de kantonrechter eenzelfde, zo niet een praktisch gezien, ruimer bereik dan de nog bij wet voorgeschreven publicatie in de Staatscourant. Bovendien is de voorgeschreven wijze van bekendmaking kostbaar en kan gezegd worden dat met het volgen van die wijze geen redelijk belang is gediend. Nu de Staatscourant op internet beschikbaar is en publicatie kosteloos, zal de kantonrechter bepalen dat de handlichting door de griffie digitaal zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en dat de onderhavige beschikking door de griffie zal worden gepubliceerd op www.rechtspraak.nl. Mede gelet op het voorgaande zal één dagblad worden aangewezen waarin Thijs Goedegebuure de hem verleende handlichting dient te laten bekendmaken.

Beslissing

De kantonrechter:

- verleent aan Thijs Goedegebuure, geboren op 17 november 2001, wonende te 2408 SC Alphen aan den Rijn, Polderpeil 133, handlichting tot het zelfstandig uitoefenen van een bedrijf (een webshop in scooteronderdelen en accessoires), alsmede tot het verrichten van alle rechtshandelingen in het kader van de uitoefening van dat bedrijf, zoals het verrichten van betalingen tot € 5.000,00;

- bepaalt dat de handlichting door de griffier digitaal zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op www.rechtspraak.nl;

- bepaalt dat deze handlichting door en voor rekening van Thijs Goedegebuure bekend dient te worden gemaakt in het Algemeen Dagblad, editie Groene Hart.

Deze beschikking is gegeven door kantonrechter mr. P.M. Frinking en in het openbaar uitgesproken op 17 oktober 2018.