Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2017:9743

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
27-07-2017
Datum publicatie
26-09-2017
Zaaknummer
SGR 17/1064
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Heropening onderzoek

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank DEN Haag

Bestuursrecht

zaaknummer: SGR 17/1064

heropening onderzoek van 27 juli 2017 in de zaak tussen

[eiseres], te [plaats], eiseres

(gemachtigde: mr. J. Hemelaar),

en

het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, verweerder

(gemachtigde: mw. mr. I.M. Groen).

Overwegingen

1. De openbare behandeling van het beroep heeft plaatsgevonden op 27 juli 2017. De rechtbank is van oordeel dat het onderzoek niet volledig is geweest en heropend dient te worden. Zij overweegt daartoe het volgende.

2. Ter zitting heeft de gemachtigde van verweerder zich beroepen op ‘Haags beleid’ in die zin dat bij het vaststellen van het vermogen gebonden in de woning in het kader van een aanvraag om bijstand enkel rekening kan worden gehouden met een hypothecaire lening als deze reeds voor de aanvraag is gevestigd bij notariële akte en deze akte reeds bij aanvraag is ingediend.

3. Het is de rechtbank niet kenbaar geworden op welk beleid de gemachtigde van verweerder zich beroept. De rechtbank verzoekt de gemachtigde van verweerder om binnen een termijn van twee weken na dagtekening van deze heropening alsnog kenbaar te maken op welke beleidsregel verweerder zich beroept.

Beslissing

De rechtbank heropent het onderzoek en bepaalt dat:

- de gemachtigde van verweerder binnen twee weken na dagtekening van deze heropening aan de rechtbank kenbaar dient te maken uit welke Haagse beleidsregel(s) volgt dat bij de vaststelling van het vermogen gebonden in de woning bij een aanvraag om bijstand enkel rekening kan worden gehouden met een hypothecaire lening als deze reeds voor aanvraag is gevestigd bij notariële akte en deze akte reeds bij aanvraag is ingediend;

- eiseres na ontvangst van de reactie van de gemachtigde van verweerder door de rechtbank daarvan op de hoogte wordt gesteld en daarbij tevens in de gelegenheid wordt gesteld binnen een termijn van twee weken te reageren.

griffier rechter

mr. S.P. Jadoenathmisier mr. A.M.M. Vingerling

Afschrift verzonden aan partijen op: