Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2016:15911

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
19-12-2016
Datum publicatie
23-12-2016
Zaaknummer
NL16.3524herstelusp
Rechtsgebieden
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken
Bodemzaak
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Hersteluitspraak. Dublin.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK BREDA

Sector bestuursrecht

Zaaknummers: NL16.3524 (beroep) en NL16.3525 (verzoek)

V-nummer: [nummer]

uitspraak van de voorzieningenrechter en de enkelvoudige kamer voor vreemdelingenzaken ter verbetering van de uitspraak van 15 december 2016 in de zaak tussen

[naam], eiser en verzoeker, hierna: eiser,

gemachtigde mr. J.C.A. Koen,

en

de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, verweerder,

gemachtigde: mr. I. Lemmers.

Overwegingen

Het is de rechtbank gebleken dat onder rechtsoverweging 4 van de uitspraak met bovengenoemde procedurenummers Polen vermeld is als lidstaat die verantwoordelijk is voor behandeling van de asielaanvraag van eiser. Dit is niet juist. De rechtbank zal dit kennelijke gebrek herstellen op de hierna te vermelden wijze.

Beslissing

De rechtbank verbetert de motivering van voornoemde uitspraak in overeenstemming met het hierboven overwogene. Dit betekent dat rechtsoverweging 4, laatste alinea, als volgt wordt gewijzigd:

- Gelet op het voorgaande is de rechtbank van oordeel dat overdracht van eiser aan Zwitserland, welke lidstaat gelet op het onder 2 bedoelde claimakkoord verantwoordelijk is voor behandeling van de asielaanvraag van eiser, niet strijdig is met (artikel 32 van) het Vluchtelingenverdrag.

Deze hersteluitspraak is gedaan door mr. C. van Boven-Hartogh, rechter, in tegenwoordigheid van mr. M.Ch. Grazell, griffier. De beslissing is in het openbaar uitgesproken op 19 december 2016.

Afschrift verzonden aan partijen op:

Rechtsmiddel

Tegen deze hersteluitspraak staat geen rechtsmiddel open. Voorts brengt deze uitspraak geen wijziging in de termijn voor hoger beroep tegen de oorspronkelijke uitspraak.