Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2015:7235

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
22-06-2015
Datum publicatie
25-06-2015
Zaaknummer
FT RK 15/645
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Ontslag vereffenaar ex art. 2:23 lid 5 BW.

Wetsverwijzingen
Faillissementswet
Burgerlijk Wetboek Boek 2
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
OR-Updates.nl 2015-0244
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

insolventienummer: FT RK 15/645

uitspraakdatum : 22 juni 2015

RECHTBANK DEN HAAG

enkelvoudige kamer

Beschikking van 22 juni 2015

In de zaak van:

Mr. L. Th. A. Boender,

advocaat te Rotterdam,

verzoeker.

1 Het verzoek.

Bij beschikking van 1 april 2015 is verzoeker benoemd tot vereffenaar van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Kwekerij Revadap B.V. , alleen en voor zover het betreft de verkoop van een tot het te vereffenen vermogen van Kwekerij Revadap behorend aandeel in het registergoed Abraham Molenaarweg (ongenummerd) te Berkel en Rodenrijs.

Verzoeker verzoekt de rechtbank hem te ontslaan als vereffenaar als bedoeld in artikel 2:23 lid 5 van het Burgerlijk Wetboek. Hij voert daartoe aan dat de verkoop heeft plaatsgevonden. De opbrengst is toegekomen aan de ABN AMRO Bank N.V., als hypotheekhouder, onder aftrek van de boedelbijdrage van € 121,88 en betaling van het (resterende) salaris van de vereffenaar door ABN AMRO Bank N.V. als verzoeker van de onderhavige heropening. Dit salaris bedraagt tot op heden € 2.442,00 en nog € 352,00 aan te declareren salaris. De ondertekening bij de notaris heeft plaatsgevonden op 8 april 2015, waarna de notariële akte is ingeschreven op 10 april 2015. Na het verzenden van de factuur voor zijn resterende uren aan ABN AMRO Bank N.V. zijn de werkzaamheden van de vereffenaar tot een einde gekomen.

2 De beoordeling.

De rechtbank is, gelet op hetgeen verzoeker in zijn verzoekschrift heeft gesteld, van oordeel dat verzoeker op eigen verzoek kan worden ontslagen als vereffenaar. Conform het bepaalde in artikel 2:23b lid 9 van het Burgerlijk Wetboek eindigt de vereffening op het tijdstip waarop geen aan de vereffenaar bekende baten meer aanwezig zijn.

Na verloop van een maand nadat de vereffening is geëindigd dient de vereffenaar rekening en verantwoording van zijn beheer af te leggen aan de rechter.

Om de eventuele belanghebbenden te informeren zal de bekendmaking van de beschikking plaatsvinden op www.rechtspraak.nl/uitspraken.

3 De beslissing.

De rechtbank:

  • -

    ontslaat verzoeker als vereffenaar van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Kwekerij Revadap B.V.,

  • -

    bepaalt dat na verloop van een maand rekening en verantwoording van het beheer afgelegd dient te worden aan de rechter,

- verstaat dat deze beschikking bekend gemaakt zal worden door plaatsing op www.rechtspraak.nl/uitspraken.

Gegeven door mr. J.A. van Dorp en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 22 juni 2015 in aanwezigheid van mr. J.J.P. van Wieringen, griffier.