Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2015:1966

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
03-02-2015
Datum publicatie
25-02-2015
Zaaknummer
C/09/479802 / FT RK 14/2663
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

De enkele melding van naam met bedrag is onvoldoende om te kunnen spreken van het summierlijk blijken van een vordering. Voor aanhouding is geen aanleiding, aangezien het verzoek om faillietverklaring, inclusief steunvordering, geacht wordt uiterlijk ter terechtzitting compleet te zijn.

Wetsverwijzingen
Faillissementswet
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

RECHTBANK DEN HAAG

Team insolventies – enkelvoudige kamer

rekestnummer: C/09/479802 / FT RK 14/2663

uitspraakdatum: 3 februari 2015

ALKLIMA B.V.,

verzoekster,

advocaat mr. G. Janssen,

heeft een verzoekschrift met bijlagen ingediend strekkende tot faillietverklaring van:

AIRCO DE VRIES INSTALLATIE B.V.,

verweerster.

Het verzoekschrift is op 3 februari 2015 behandeld in raadkamer. Verweerster is daarbij niet verschenen.

Verzoekster heeft het faillissement van verweerster aangevraagd stellende dat verweerster verkeert in de toestand van te hebben opgehouden te betalen nu zij zowel de vordering van verzoekster ad € 11.453,39 uit hoofde van verkochte en geleverde roerende zaken, als die van andere schuldeisers onbetaald laat. Ter terechtzitting heeft mr. Janssen verklaard dat de steunvordering van Technische Unie € 648,75 bedraagt.

Verweerster, die behoorlijk is opgeroepen, is niet ter zitting verschenen om het vorderingsrecht van verzoekster te weerspreken, zodat dit vorderingsrecht – dat in het verzoekschrift nader is toegelicht – naar het oordeel van de rechtbank summierlijk is komen vast te staan.

Van een steunvordering is echter onvoldoende gebleken, aangezien uitsluitend een e-mail van Atradius met de tekst “technische unie bv € 648,75” is overgelegd. Facturen en aanmaningen ter onderbouwing van deze vordering zijn niet overgelegd. De enkele melding van naam met bedrag is naar het oordeel van de rechtbank onvoldoende om te kunnen spreken van het summierlijk blijken van een vordering. De rechtbank ziet geen aanleiding het ter terechtzitting gedane verzoek om aanhouding voor onderbouwing van de steunvordering toe te wijzen, aangezien het verzoek om faillietverklaring, derhalve inclusief steunvordering, geacht wordt uiterlijk ter terechtzitting compleet te zijn.

Aangezien namens verzoekster (ook) geen andere steunvorderingen kenbaar zijn gemaakt, dient het verzoek tot faillietverklaring bij gebrek aan pluraliteit te worden afgewezen.

BESLISSING

De rechtbank:

- wijst af het verzoek tot faillietverklaring van:

AIRCO DE VRIES INSTALLATIE B.V.,

statutair gevestigd te Wateringen, gemeente Westland.

Gegeven door mr. R. Cats, rechter, in raadkamer van 3 februari 2015 in tegenwoordigheid van R. Becker, griffier.

Tegen deze uitspraak kan degene die is verschenen en aan wie de Faillissementswet dat recht toekent, uitsluitend via een advocaat binnen acht dagen na de dag van deze uitspraak hoger beroep instellen bij een verzoekschrift, in te dienen ter griffie van het gerechtshof te Den Haag.