Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBDHA:2015:12533

Instantie
Rechtbank Den Haag
Datum uitspraak
02-11-2015
Datum publicatie
03-11-2015
Zaaknummer
15/13560
Rechtsgebieden
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken
Bodemzaak
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Beroep tegen verwijzing naar vrijheidsbeperkende locatie bij verzoek om opvang. Geen procesbelang bij beoordeling beroep. Heeft reeds opvang in het kader van crisisopvang, en/althans in het kader van zgn. ‘bed-, bad- en broodregeling’. Beroep niet-ontvankelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK DEN HAAG

Zittingsplaats Middelburg

Bestuursrecht

Zaaknummer: AWB 15/13560

V-nummer: [nummer]

proces-verbaal van de mondelinge uitspraak van de enkelvoudige kamer voor vreemdelingenzaken van 2 november 2015 in de zaak tussen

[naam], eiser

gemachtigde: mr. E.C. Cereso-Weijsenfeld,

en

de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, verweerder,

gemachtigde: mr. S.J.M. Leijtens.

Procesverloop

Bij brief van 4 mei 2015 heeft verweerder eiser naar aanleiding van diens verzoek om opvang verwezen naar een vrijheidsbeperkende locatie (VBL), waartoe hij zich kan melden in Ter Apel.

Bij besluit van 30 juni 2015 (het bestreden besluit) heeft verweerder het bezwaar van eiser tegen deze brief ongegrond verklaard.

Eiser heeft tegen het bestreden besluit beroep ingesteld.

Verweerder heeft op 29 oktober 2015 een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 2 november 2015. Eiser en zijn gemachtigde hebben bij brief van 30 oktober 2015, gericht aan een adres dat afwijkt van het adres van deze zittingsplaats van de rechtbank, laten weten dat zij niet ter zitting aanwezig zullen zijn. Verweerder heeft zich laten vertegenwoordigen door zijn gemachtigde.

Overwegingen

1. De rechtbank doet na afloop van het onderzoek ter zitting onmiddellijk mondeling uitspraak. De rechtbank overweegt het volgende.

2. De rechtbank leidt uit de stukken af dat eiser al geruime tijd opvang heeft in het kader van crisisopvang, en/althans in het kader van de zogeheten ‘bed-, bad- en broodregeling’, geboden door de gemeente Amsterdam.

3. Om die reden komt de rechtbank tot het oordeel dat eiser geen procesbelang heeft bij beoordeling van het onderhavige beroep door de rechtbank. Het beroep van eiser is daarom niet-ontvankelijk.

4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing

De rechtbank:

- verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

Deze uitspraak is gedaan door mr. B.F.Th. de Roos, rechter, in aanwezigheid van S.A.K. Kurvink, griffier, op 2 november 2015.

Afschrift verzonden aan partijen op:

Rechtsmiddel

Tegen deze uitspraak kan binnen vier weken na de dag van verzending van het proces-verbaal daarvan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.