Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBBRE:2007:BA7538

Instantie
Rechtbank Breda
Datum uitspraak
22-05-2007
Datum publicatie
20-06-2007
Zaaknummer
439544 mb 07-98
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Beroep niet-ontvankelijk. Geen volmacht overgelegd

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK BREDA

Sector kanton

Locatie Bergen op Zoom

zaak/rolnr.: 439544 MB VERZ 07-98

CJIB-nr: 74308/92572097

beschikking d.d. 22 mei 2007 op een beroepschrift in verband met het bepaalde in artikel 11 lid 3 van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften

1. Het beroep en de beoordeling

1.1 De kantonrechter heeft kennis genomen van het op 12 juli 2006 door de officier van justitie te Utrecht ontvangen beroepschrift van [J.L.], waaruit onder meer kan worden afgeleid dat betrokkene de bestuurder van het betreffend voertuig, te weten: [R.W.], wil machtigen om namens hem tegen de beslissing van de officier van justitie d.d. 27 juni 2006 in beroep te gaan, waarvan de inhoud als hier ingelast geldt.

1.2 Bij brieven d.d. 12 april 2007 en 1 mei 2007 is betrokkene verzocht alsnog het ingediende beroepschrift te ondertekenen. Tevens is op die data verzocht om toezending van een schriftelijke volmacht, waaruit blijkt dat de heer Wouters als gemachtigde van betrokkene kan optreden. Betrokkene alsmede de heer Wouters zijn er daarbij op gewezen dat bij gebreke daarvan het beroep niet-ontvankelijk kan worden verklaard. Bij controle is gebleken dat het beroepschrift tot op heden niet ondertekend is retour ontvangen en dat er geen schriftelijke volmacht is overgelegd.

1.3 Betrokkene wordt in het beroep derhalve niet-ontvankelijk verklaard

2. De beslissing

De kantonrechter verklaart betrokkene in het beroep niet-ontvankelijk.

Deze beschikking is gegeven door mr. W.E.M. Verjans en uitgesproken op de openbare zitting van 22 mei 2007.

Verzonden:

U kunt hoger beroep instellen tegen deze beslissing bij het gerechtshof te Leeuwarden maar dat kan alleen als u vindt dat u wel tijdig zekerheid heeft gesteld of als u een gegronde reden heeft voor het niet of niet tijdig stellen van zekerheid. Het beroepschrift dient door degene aan wie de sanctie was opgelegd of zijn of haar gemachtigde te zijn ondertekend. Indien u bij de behandeling op de zitting van het gerechtshof te Leeuwarden aanwezig wenst te zijn kunt u dat in uw beroepschrift kenbaar maken.

Het hoger beroep dient u in te stellen door binnen 6 weken na de hierboven genoemde dag van verzending een beroepschrift in te zenden aan de rechtbank Breda, sector kanton - locatie Bergen op Zoom, Postbus 118, 4600 AC Bergen op Zoom.

U dient daarbij het zaaknummer te vermelden.