Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBASS:2012:BX0084

Instantie
Rechtbank Assen
Datum uitspraak
29-06-2012
Datum publicatie
02-07-2012
Zaaknummer
19/830164-12
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

De rechter-commissaris overweegt met betrekking tot de vordering voorlopige tenuitvoerlegging dat de officier van justitie heeft bedoeld de onderhavige vordering als een subsidiaire vordering te beschouwen die behandeld wordt indien en voor zover de primaire vordering tot bewaring zal worden afgewezen. Nu de primaire vordering tot bewaring zal worden toegewezen, zal reeds om die reden de subsidiaire vordering worden afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ASSEN

Sector strafrecht

Parketnummer : 19/830164-12

RC-nummer : 12/267

BEVEL VOORLOPIGE TENUITVOERLEGGING

De rechter commissaris belast met de behandeling van strafzaken in deze rechtbank;

Overweegt:

Gezien de vordering van de officier van justitie in dit arrondissement , strekkende tot het verlenen van een bevel tot voorlopige tenuitvoerlegging van een door de enkelvoudige kamer van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam d.d. 24 juni 2011 opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 150 dagen, jegens:

[veroordeelde],

geboren op [geboortedatum] 1977 te [geboorteplaats],

wonende te [adres],

Thans verblijvende [plaats van detentie].

Gehoord de veroordeelde, bijgestaan door zijn raadsvrouw mr. C.Th. Schouwenburg te Beilen.

De rechter-commissaris overweegt met betrekking tot de vordering voorlopige tenuitvoerlegging op dat de officier van justitie heeft bedoeld de onderhavige vordering als een subsidiaire vordering te beschouwen die behandeld wordt indien en voor zover de primaire vordering tot bewaring zal worden afgewezen. Nu de primaire vordering tot bewaring zal worden toegewezen, zal reeds om die reden de subsidiaire vordering worden afgewezen. Ten overvloede wordt door de rechter-commissaris overwogen dat er weliswaar ernstige redenen bestaan voor het vermoeden dat veroordeelde de algemene of bijzondere voorwaarde(n), niet nakomt, zoals omschreven in de aangehechte vordering tot voorlopige tenuitvoerlegging, maar dat de

vordering naar het oordeel van de rechter-commissaris onvoldoende onderbouwd is, nu niet duidelijk is welke voorwaarde niet nageleefd is, wanneer die zou zijn overtreden en onder welke omstandigheden dit gebeurd is.

Beslist als volgt:

De rechter-commissaris wijst de vordering van de officier van justitie af.

Assen, 29 juni 2012

(mr. A.L.J.M.A. Janssens)