Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBASS:2007:BC0084

Instantie
Rechtbank Assen
Datum uitspraak
11-12-2007
Datum publicatie
13-12-2007
Zaaknummer
19.605124-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

De rechtbank overweegt dat de verklaringen van [naam eerste meisje] en [naam tweede meisje] en hun broertje [naam broertje] zozeer uiteenlopen dat de rechtbank daaruit geen eenduidige toedracht van de gebeurtenissen heeft kunnen reconstrueren. Daarbij speelt een rol dat er aanwijzingen zijn voor "collaborative story telling".

De rechtbank heeft uit de wettige bewijsmiddelen dan ook niet de overtuiging kunnen verkrijgen dat de verdachte het hem tenlastegelegde heeft begaan, zodat verdachte daarvan dient te worden vrijgesproken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ASSEN

Sector strafrecht

Parketnummer: 19/605124-07

vonnis van de meervoudige kamer d.d. 11 december 2007 in de zaak van het openbaar ministerie tegen:

[naam verdachte],

geboren te [geboorteplaats verdachte] op [geboortedatum verdachte] 1966,

wonende te [adres verdachte].

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgehad op 21 augustus 2007 en 27 november 2007.

De verdachte is verschenen ter terechtzitting van 27 november 2007 en werd bijgestaan door mr. J.B. Pieters, advocaat te Hoogeveen.

De officier van justitie, mr. G.C. Bruins Slot, acht hetgeen is tenlastegelegd wettig en overtuigend bewezen en vordert dat de rechtbank als volgt zal beslissen: 240 uur taakstraf, bestaande uit een werkstraf, subsidiair 120 dagen hechtenis, onder aftrek van voorarrest, en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaren.

Tenlastelegging

De verdachte is bij dagvaarding tenlastegelegd, dat hij in of omstreeks de periode 25 augustus 2006 tot en met 1 september 2006 te Erm, gemeente Coevorden, met [naam slachtoffer], geboren op [geboortedatum slachtoffer] 1999, en/of met [naam slachtoffer], geboren op [geboortedatum slachtoffer] 1997, die beiden toen de leeftijd van zestien jaren nog niet hadden bereikt, buiten echt, een of meer ontuchtige handelingen heeft gepleegd, immers heeft verdachte ontuchtig (van) die [naam eerste slachtoffer] haar bikini(broekje) opzij gedaan, zodat haar vagina (voor hem) zichtbaar werd en/of haar (boven)benen, liesstreek, billen en/of vagina ingesmeerd met zalf, althans met een of meer vingers aangeraakt, en/of (van) die [naam tweede slachtoffer] haar badpak opzij gedaan, zodat haar vagina (voor hem) zichtbaar werd en/of haar (boven)benen, liesstreek, schaamhaar en/of vagina ingesmeerd met zalf, althans met een of meer vingers aangeraakt.

Vrijspraak

De verdachte dient van het tenlastegelegde te worden vrijgesproken, omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De rechtbank overweegt daartoe dat de verklaringen van [naam eerste meisje] en [naam tweede meisje] en hun broertje [naam broertje] zozeer uiteenlopen dat de rechtbank daaruit geen eenduidige toedracht van de gebeurtenissen heeft kunnen reconstrueren. Daarbij speelt een rol dat er aanwijzingen zijn voor "collaborative story telling".

De rechtbank heeft uit de wettige bewijsmiddelen dan ook niet de overtuiging kunnen verkrijgen dat de verdachte het hem tenlastegelegde heeft begaan, zodat verdachte daarvan dient te worden vrijgesproken.

Beslissing van de rechtbank

De rechtbank verklaart niet bewezen hetgeen de verdachte is tenlastegelegd en spreekt de verdachte daarvan vrij.

Dit vonnis is gewezen door mr. J.E. Münzebrock, voorzitter, en mr. A. Rombouts-Nieuwstraten en mr. H. de Wit, rechters, in tegenwoordigheid van J. Hoogeveen, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de rechtbank op dinsdag 11 december 2007.