Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBASS:2006:AU9765

Instantie
Rechtbank Assen
Datum uitspraak
17-01-2006
Datum publicatie
18-01-2006
Zaaknummer
19.635109-05
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

De activiteiten van een leerling op deze stageplaats dienen naar het oordeel van de economische politierechter als het volgen van onderwijs te worden aangemerkt, zodat van arbeid in de zin van de Wet arbeid vreemdelingen geen sprake kan zijn.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJFS 2006, 57
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

parketnummer: 19.635109-05

uitspraak dd.: 17 januari 2006

RECHTBANK ASSEN

STRAFVONNIS van de economische politierechter in bovengenoemde rechtbank in de zaak van het openbaar ministerie tegen:

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen,

Valkenlaan 1,

7905 AA Hoogeveen.

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgevonden op 4 oktober 2005 en 3 januari 2006.

De verdachte is op laatstgenoemde datum verschenen, bijgestaan door mr. P.J. van Steen, advocaat te Hoogeveen.

De economische politierechter heeft kennisgenomen van de vordering van de officier van justitie, mr. W.H. Frank. De vordering houdt in: een geldboete van 360,-- euro.

TENLASTELEGGING

De verdachte is bij dagvaarding tenlastegelegd, dat

zij op een of meer tijdstippen in of omstreeks de periode van 03 december 2002 tot en met 14 maart 2004 te Hoogeveen, in elk geval in Nederland, als werkgever (een) vreemdeling(en), te weten Jiang WANG, geboren op 1 juli 1985, van Chinese nationaliteit, arbeid heeft laten verrichten zonder tewerkstellingsvergunning;

art 2 lid 1 Wet arbeid vreemdelingen

Indien de tenlastelegging taal- en/of schrijffouten bevat, zijn deze verbeterd. De verdachte is daardoor blijkens het onderzoek ter terechtzitting niet geschaad in de verdediging.

VRIJSPRAAK

De verdachte dient van het tenlastegelegde te worden vrijgesproken, omdat de economische politierechter dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De economische politierechter acht met name niet bewezen, dat verdachte arbeid heeft laten verrichten (in de zin van de Wet arbeid vreemdelingen).

De economische politierechter heeft hiertoe het volgende overwogen.

De Meander, onderdeel van de Stichting voor Voortgezet Openbaar Onderwijs te Hoogeveen, is een school voor praktijkonderwijs. In het kader van een dergelijke vorm van onderwijs dienen leerlingen stage te lopen teneinde in de praktijk onderricht te krijgen in de uitoefening van een vak of een beroep. De activiteiten van een leerling op deze stageplaats dienen naar het oordeel van de economische politierechter dan ook als het volgen van onderwijs te worden aangemerkt, zodat van arbeid in de zin van genoemde wet geen sprake kan zijn.

DE BESLISSING VAN DE ECONOMISCHE POLITIERECHTER

De economische politierechter verklaart niet bewezen hetgeen de verdachte is tenlastegelegd en spreekt verdachte daarvan vrij.

Dit vonnis is gewezen door mr. H. de Wit, economisch politierechter, in tegenwoordigheid van E.W. Hoekstra, griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de politierechter op dinsdag 17 januari 2006.-