Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBARN:2010:BK8806

Instantie
Rechtbank Arnhem
Datum uitspraak
11-01-2010
Datum publicatie
12-01-2010
Zaaknummer
BM1710 en BM 1711
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

vergoeding voor professionele bewindvoerder die het beheer van het PGB erbij krijgt

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Geachte mevrouw,

In uw brief van 29 september 2009 heeft u om vaststelling verzocht van een hogere vergoeding in de bewindszaken [rechthebbende A] (BM 1710) en [rechthebbende B] (BM 1711). U heeft geschreven dat u veel extra tijd moet besteden aan de de effectuering van het persoonsgebonden budget dat is toegekend aan de heer [rechthebbende A]. Met name noemt het sluiten van zorgverleningscontracten en de controle op de uitvoering. U schat dat u per maand 2 uur extra tijd moet besteden, boven het normale werk van bewindvoerder.

Bij de beoordeling van uw verzoek, overweeg ik dat het sluiten van contracten in de loop van het jaar een eenmalige gebeurtenis is en dat de controle op het leveren van de gecontracteerde diensten een met regelmaat (zovaak een declaratie wordt ontvangen) terugkerende bezigheid is. Daardoor zal routuine ontstaan die de uitvoering vergemakkelijkt.

Naar aanleiding van mijn eerdere beschikking over een vergelijkbare vraag van uw kant heb ik nog eens geïnformeerd bij enkele professionele bewindvoerders en op grond daarvan ben ik van mening dat een toekenning van 10 uur op jaarbasis een adequate vergoeding voor het extra werk verbonden aan het beheer van een PGB is.

Daarom ken ik u een extra beloning over 2009 toe van 8/12e x 10 uur = 6,67 uur tegen het uurtarief (inclusief kostencomponent en exclusief BTW) .

Met vriendelijke groet,

mr. P.A. Huidekoper,

kantonrechter

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u een advocaat hoger beroep laten instellen bij het gerechtshof in Arnhem.