Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBARN:2008:BD5278

Instantie
Rechtbank Arnhem
Datum uitspraak
16-06-2008
Datum publicatie
24-06-2008
Zaaknummer
170921 HA RK 08-167
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Wraking van alle rechters in Nederland. Verzoeker niet ontvankelijk.

Een volgend wrakingsverzoek wordt niet in behandeling genomen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

beschikking

RECHTBANK ARNHEM

Wrakingskamer

zaaknummer / rekestnummer: 170921 / HA RK 08-167

Beschikking van 16 juni 2008

inzake

[verzoeker],

wonende te Bodegraven,

verzoeker

tot wraking van iedere rechter in Nederland.

De procedure

In de zaak met registratienummer/CJIB-nummer [nummer] heeft verzoeker, verder te noemen [verzoeker], beroep ingesteld tegen de beslissing van de officier van justitie. Dit beroep dient bij de rechtbank Arnhem, sector kanton, locatie Nijmegen. [verzoeker] is bij brief van 19 februari 2008 opgeroepen voor de mondelinge behandeling in die zaak van 11 maart 2008. Hij heeft daarop bij brief van 22 februari 2008 een verzoek tot wraking ingediend. De wrakingskamer heeft op 18 april 2008 op het verzoek beslist en [verzoeker] niet ontvankelijk verklaard in zijn verzoek. Bij brief van 7 mei 2008 heeft de rechtbank [verzoeker] meegedeeld dat de behandeling van het beroepschrift thans zal worden voortgezet en heeft [verzoeker] opgeroepen voor de mondelinge behandeling op 10 juni 2008. [verzoeker] heeft vervolgens bij brief van 26 mei 2008, bij de rechtbank ingekomen op 30 mei 2008, opnieuw een verzoek tot wraking ingediend.

De motivering van de beslissing

In zijn wrakingsverzoek schrijft [verzoeker] dat hij iedere rechter in Nederland wraakt, omdat de wetten na mei 1989 niet rechtsgeldig zijn en de rechters en officieren van justitie de wet niet kennen.

De rechtbank overweegt dat, wil een wrakingsverzoek ontvankelijk zijn, dit moet zijn gericht tegen de rechter die de zaak behandelt, dat wil zeggen de rechter die bemoeienis heeft met de zaak. [verzoeker] geeft niet aan welke rechter dat is en kan dit ook niet, omdat op het moment van het indienen van het verzoek hem niet bekend was wie de behandelend rechter in zijn zaak is. Met zijn wraking van alle rechters in Nederland, voldoet [verzoeker] ook overigens niet aan de wet, nu daarmee niet de rechter die de zaak behandelt wordt aangeduid.

Nu aanstonds duidelijk is dat verzoeker niet ontvankelijk is in zijn wrakingsverzoek, zal worden afgezien van een mondelinge behandeling van het verzoek.

Uit de omstandigheid dat verzoeker thans voor de tweede maal in de onderhavige zaak een wrakingsverzoek indient zonder dat dit is gericht tegen de rechter die de zaak behandelt, leidt de rechtbank af dat [verzoeker] met zijn verzoeken slechts beoogt dat die zaak niet wordt behandeld. Dit wijst op misbruik van het recht om te wraken. Om die reden zal worden bepaald dat een volgend

zaaknummer / rekestnummer: 170921 / HA RK 08-167 - 2-

wrakingsverzoek in de zaak met registratienummer/ CJIB-nummer [nummer] niet in behandeling wordt genomen.

De beslissing

De rechtbank

verklaart [verzoeker] niet ontvankelijk in zijn verzoek tot wraking,

bepaalt dat een volgend wrakingsverzoek van [verzoeker] in de zaak met registratienummer/CJIB-nummer [nummer] niet in behandeling wordt genomen.

Deze beschikking is gegeven door mrs. J.D.A. den Tonkelaar, P.J. Wiegman en E.A.A.M. Pfeil, en in het openbaar uitgesproken op 16 juni 2008.

de griffier de voorzitter

Coll. JO