Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBARN:2008:BC5562

Instantie
Rechtbank Arnhem
Datum uitspraak
03-03-2008
Datum publicatie
03-03-2008
Zaaknummer
167163
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Partijen zijn overeengekomen dat eiseres in de periode gelegen tussen maandag 3 maart 2008 tot en met vrijdag 7 maart 2008 wordt toegelaten tot de sporthal van “De Hazenkamp”, en wel tussen 13.00 uur en 16.30 uur, gedurende welke tijd de turnsters (namen turnsters) door eiseres zullen worden getraind, waarbij eiseres zich verbindt de sporthal “De Hazenkamp” uiterlijk om 16.45 uur verlaten te hebben,

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK ARNHEM

Sector civiel recht

zaaknummer / rolnummer: 167163 / KG ZA 08-149

Vonnis in kort geding van 3 maart 2008

in de zaak van

[eiseres],

wonende te [woonplaats],

eiseres,

procureur mr. P.A.C. de Vries,

advocaat mr. H.J.W.A. van der Put te Breda,

tegen

de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid

GYMNASTIEK- EN TURNVERENIGING DE HAZENKAMP,

gevestigd te Nijmegen,

gedaagde,

procureur en advocaat mr. J.A.M. Berendsen te Nijmegen.

1. De procedure

1.1. Het verloop van de procedure blijkt uit:

- de dagvaarding

- de op voorhand toegezonden pleitnota van gedaagde

- de mondelinge behandeling.

1.2. Ten slotte is vonnis bepaald.

2. De beoordeling van de vordering

2.1. Eiseres heeft een vordering ingesteld om gedaagde te gelasten haar met onmiddellijke ingang de vrije, onbeperkte en onvoorwaardelijke toegang tot de sporthal van “De Hazenkamp” te verschaffen, teneinde haar en de turnploeg in staat te stellen de dagelijkse trainingen van 15.00 tot 18.00 uur te hervatten, alsmede gedaagde te veroordelen in kosten van deze procedure.

2.2. Tijdens de mondelinge behandeling van de voorlopige voorziening heeft eiseres haar vordering gewijzigd en gevorderd dat in een te wijzen vonnis de afspraak waartoe partijen inmiddels gekomen zijn, wordt vastgelegd.

2.3. Gedaagde heeft verklaard geen verweer tegen de aldus gewijzigde eis te voeren en heeft de door eiseres gestelde overeenkomst van partijen bevestigd.

2.4. Mede in aanmerking genomen de spoedeisendheid van de vordering, zal de voorzieningenrechter de hierna in het dictum op te nemen afspraak van partijen vastleggen.

2.5. Eiseres heeft een veroordeling in de proceskosten van gedaagde gevorderd, tegen welke vordering door gedaagde gemotiveerd verweer is gevoerd. De voorzieningenrechter ziet aanleiding de kosten van deze procedure tussen partijen te compenseren, in dier voege dat iedere partij de eigen kosten draagt, omdat uit de afspraak die partijen hebben gemaakt niet blijkt dat gedaagde geheel aan de vordering van eiseres voldoet en partijen derhalve over en weer als deels in het ongelijk gesteld zijn te beschouwen.

3. De beslissing

De voorzieningenrechter

3.1. veroordeelt gedaagde om eiseres in de periode gelegen tussen maandag 3 maart 2008 tot en met vrijdag 7 maart 2008 toe te laten tot de sporthal van “De Hazenkamp”, en wel tussen 13.00 uur en 16.30 uur, gedurende welke tijd de turnsters [namen turnsters] door eiseres zullen worden getraind, waarbij eiseres zich verbindt de sporthal “De Hazenkamp” uiterlijk om 16.45 uur verlaten te hebben,

3.2. verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad,

3.3. compenseert de kosten van deze procedure tussen partijen, in die zin dat iedere partij de eigen kosten draagt,

3.4. wijst het meer of anders gevorderde af.

Dit vonnis is gewezen door mr. M.L.J.C van Emden-Geenen en in het openbaar uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier mr. E.S.M. Daamen op 3 maart 2008.