Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBARN:2007:BA0985

Instantie
Rechtbank Arnhem
Datum uitspraak
19-03-2007
Datum publicatie
19-03-2007
Zaaknummer
152908
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Ontruiming van een gekraakt gebouw (toekomstig restaurant) behorende bij hotel Erica te Berg en Dal.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK ARNHEM

Sector civiel recht

zaaknummer / rolnummer: 152908 / KG ZA 07-139

Vonnis in kort geding van 19 maart 2007

in de zaak van

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

FLETCHER HOTEL VASTGOED B.V.,

gevestigd te Vianen,

eiseres bij dagvaarding van 8 maart 2007,

procureur mr. L. Paulus,

advocaat mr. M.J. Sarfaty te Amsterdam,

tegen

zij die verblijven in het gebouw, zijnde een horecabedrijfsruimte (“De Gevulde Ruif”), staande en gelegen op het perceel aan de Molenbosweg 17 te (6571 BA) Berg en Dal, gemeente Groesbeek, kadastraal bekend gemeente Groesbeek, sectie H, nummer 2473,

gedaagden,

niet verschenen.

1. De procedure

1.1. Het verloop van de procedure blijkt uit:

- de dagvaarding met producties

- de mondelinge behandeling

1.2. Ten slotte is vonnis bepaald.

2. De beoordeling

2.1. De voor de dagvaarding voorgeschreven formaliteiten zijn in acht genomen. Overeenkomstig het verzoek van eiseres wordt daarom verstek verleend tegen gedaagden.

2.2. Als onweersproken staat tussen partijen vast hetgeen met betrekking tot de feiten door eiseres in de dagvaarding is gesteld.

2.3. Het spoedeisend belang van de vordering vloeit voort uit de stellingen van eiseres. Gelet op dit spoedeisend belang heeft de voorzieningenrechter afgezien van het na de zitting inwinnen van inlichtingen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groesbeek (zoals bepaald in artikel 557a lid 2 Rv).

2.4. Het gevorderde komt voorshands noch onrechtmatig noch ongegrond voor. Het zal daarom in voege zoals hierna aan te geven worden toegewezen.

Daarbij zal de gevorderde machtiging om de ontruiming zo nodig zelf te bewerkstelligen met behulp van de sterke arm worden afgewezen, omdat zij ingevolge artikel 556 lid 1 en artikel 557 Rv overbodig is.

2.5. Als de in het ongelijk gestelde partij zullen gedaagden in de proceskosten worden veroordeeld. De kosten aan de zijde van eiseres worden begroot op:

- vast recht € 251,00

- kosten dagvaarding € 70,85

- salaris advocaat € 527,00

Totaal € 848,85

3. De beslissing

De voorzieningenrechter:

3.1. veroordeelt gedaagden om binnen drie (3) dagen na betekening van dit vonnis met de zijnen en het zijne het gebouw, zijnde de horecabedrijfsruimte (“De Gevulde Ruif”), staande en gelegen op het perceel aan de Molenbosweg 17 te (6571 BA) Berg en Dal, gemeente Groesbeek, kadastraal bekend gemeente Groesbeek, sectie H, nummer 2473, te ontruimen en onder afgifte van de sleutels, leeg, bezemschoon en in dezelfde staat zoals gedaagden deze ten tijde van de wederrechtelijke ingebruikname hebben aangetroffen, aan eiseres ter vrije beschikking te stellen en vervolgens ontruimd en verlaten te houden;

3.2. bepaalt dat dit vonnis gedurende een (1) jaar na het wijzen daarvan ten uitvoer kan worden gelegd tegen een ieder die zich ten tijde van de tenuitvoerlegging in voornoemde onroerende zaak bevindt of daar binnentreedt en telkens wanneer zich dat voordoet;

3.3. veroordeelt gedaagden in de proceskosten, aan de zijde van eiseres tot op heden begroot op € 848,85;

3.4. verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad;

3.5. weigert het meer of anders gevorderde.

Dit vonnis is gewezen door mr. R.J.B. Boonekamp en in het openbaar uitgesproken in tegenwoordigheid van de griffier mr. M. van Gameren op 19 maart 2007.