Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBAMS:2020:2229

Instantie
Rechtbank Amsterdam
Datum uitspraak
08-04-2020
Datum publicatie
08-04-2020
Zaaknummer
8422841 CV EXPL 20-6274
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Verstek
Tussenuitspraak
Inhoudsindicatie

Betekening van het exploot in de brievenbus van gedaagde vanwege maatregelen verbandhoudend met het coronavirus wel mogelijk mits de bijzondere reden daarvoor op het exploot wordt vermeld, zie ook Rb Amsterdam 7 april 2020 ECLI:NL:RBAMS:2020:2153.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJF 2020/145
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK AMSTERDAM

Afdeling privaatrecht

zaaknummer: 8422841 CV EXPL 20-6274

vonnis van: 8 april 2020

fno.: 23

vonnis van de kantonrechter

I n z a k e

de besloten vennootschap Stedin Netbeheer B.V.

gevestigd te Rotterdam

eisende partij

gemachtigde: Inkassier Gerechtsdeurwaarders & Incasso

t e g e n

[gedaagde]

wonende te Amstelveen

gedaagde partij

niet verschenen

Verloop van de procedure

Eisende partij heeft een vordering ingesteld tegen gedaagde partij overeenkomstig de door haar overgelegde dagvaarding. Gedaagde partij is niet in de procedure verschenen.

Vervolgens is vonnis bepaald op heden.

Gronden van de beslissing

De dagvaarding vermeldt dat in verband met het coronavirus is betekend op de manier als omschreven in artikel 47 lid 1 Rv. In de dagvaarding is geen afdoende toelichting gegeven waarom in deze zaak de noodzaak daartoe aanwezig was en waarom dus niet is betekend overeenkomstig het bepaalde in artikel 46 lid 1 Rv. Daarom is sprake van een gebrek in de betekening dat nietigheid meebrengt. Daarbij wordt in aanmerking genomen dat de door de regering uitgevaardigde maatregelen in verband met het coronavirus op zichzelf niet beletten dat een exploot in persoon of aan een huisgenoot wordt betekend (artikel 46 lid 1 Rv). Onder bijzondere omstandigheden kan daartoe wel een belemmering aanwezig zijn, maar deze feitelijke omstandigheden zullen op grond van artikel 47 lid 1, laatste volzin, in het exploot moeten worden vermeld.

Eisende partij wordt in de gelegenheid gesteld het gebrek te herstellen. Eisende partij dient gedaagde partij, onder meebetekening van dit vonnis en aanhechting aan het exploot van de eerder uitgebrachte dagvaarding, opnieuw op te roepen en wel voor de zitting van dinsdag 12 mei 2020 te 10:00 uur, onder aanzegging dat zal worden voortgeprocedeerd op de oorspronkelijke dagvaarding. Bij het uitbrengen van het herstelexploot dient eisende partij de wettelijke dagvaardingstermijn in acht te nemen.

Beslissing

De kantonrechter:

stelt eisende partij in de gelegenheid een herstelexploot uit te brengen, waarbij zij gedaagde partij op de juiste wijze aanzegt dat de zaak weer zal dienen op de openbare civiele terechtzitting van dinsdag 12 mei 2020 te 10:00 uur;

bepaalt dat eisende partij de kosten van vorenbedoeld exploot draagt;

houdt iedere verdere beslissing aan.

Aldus gewezen door mr. R.H.C. van Harmelen, kantonrechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 8 april 2020 door mr. L. van Berkum, in tegenwoordigheid van de griffier.

De griffier

De kantonrechter